Wedstrijdverslag G1: een valse start…

HFC G1 – HBC G1: 8-4

Al sinds jaar en dag komen HFC G1 en HBC G1 elkaar tegen. Is het niet in de competitie, dan is het wel in een toernooi. Zo langzamerhand beginnen we elkaar goed te kennen en daarom wilde HBC wel meewerken aan de vervroeging van de wedstrijd met twee weken.

Zo begonnen we zaterdag al voor de start van de nieuwe competitie. Achteraf niet zo handig. HBC had afscheid genomen van twee sterke spelers en de nieuwe aanwas kon nog niet aantreden. Tel daarbij de afwezigheid van 3 vaste spelers op en het tekort was verklaard. HFC was gelukkig bereid voor aanvulling te zorgen.

De wedstrijd staat altijd onder een bepaalde spanning en dat was merkbaar aan beide kanten. HFC is voorzichtig en HBC-ers weten nog niet hoe om te gaan met de andere posities van spelers. Het is dan ook in eerste instantie aftasten en proberen aan voetballen toe te komen. Het is een uitgeleende HFC-er, ROCCO, die het 1e doelpunt maakt. HFC toont wat meer lef en pakt de voorsprong. Even later maakt, natuurlijk, ARJEN dat HBC met een gelijkspel kan gaan rusten.

De 2e helft begint HFC met meer overtuiging en pakt opnieuw de voorsprong en loopt uit tot 4-2. ARJEN is echter weer de plaaggeest voor HFC en maakt nummer 200 en 201, waardoor de stand weer gelijk is. HBC is vandaag toch duidelijk de mindere en de energie vloeit langzaam maar zeker uit het team. HFC maakt er dankbaar gebruik van en bezorgt HBC de grootste nederlaag ooit tegen de vrienden uit Haarlem.

Jammer, maar helaas. Het zal de thuiswedstrijd alleen maar interessanter maken…

Leo Holdorp