Wedstrijdverslag JO9-2: geen makkie op papier én veld

HBC JO9-2 – Assendelft JO9-1: 0-8

De eerste dag van september op de kalender bleek direct een bekerduel tegen kerngezonde Assendelftse jongens. Geen makkie op papier bleek ook geen makkie op ’t veld.

Eigenlijk troffen we Assendelft om 2 redenen een maand te vroeg; 6 oktober is het daar kermis en dan zijn ze zeker te kloppen wegens te weinig slaap en een maand training zal ons ook geen kwaad doen. We mochten Koen vandaag in onze gelederen sluiten. Koen komt ons vanuit de selectie een handje helpen. Koen welkom! Redenen genoeg en verdiend dus dat hij als aanvoerder ’t seizoen mocht beginnen.

Na een warming up waarin iedereen er zin in leek te hebben begon de wedstrijd aan beide kanten wat aarzelend. Even omschakelen voor de meesten van duikbril, zwembroek en beach ball naar scheenbeschermer, kunstgras en doelpaal. Hoe zat ’t ook alweer met die opstelling? Bij ons wilde iedereen vooraf in de spits…

Jean Paul kreeg er gelukkig vlak voor ’t eerste fluitsignaal toch nog een strijdplan uit: Cruz op goal, Mick als stofzuiger achterin. Jenoah voor de opbouw vanuit achter. Lars en Koen bestreken ’t middenveld en Vico zorgde voor de nodige diepgang. Gijs en Adam smeerden zich ondertussen nog ergens in met zonnebrand…

Na een aantal minuten kwam Assendelft uit de schulp en helaas ook op voorsprong. Onze boys hadden ’t mes nog niet bepaald tussen de tanden waardoor Assendelft in ’t tweede kwart al 4-0 voor kwam.

Na rust werd het gelukkig iets feller aan onze kant. Jenoah was dicht bij de eerste seizoenstreffer, maar mikte van iets te ver iets te snel iets te hoog. 3x iets is net iets van iets te veel. Assendelft kwam niet echt in het spel, maar counterde wel lekker door tot 7 of 8 nul. Vico kiepte er overigens keurig nog een aantal 100% doelpunten uit.

Volgens mij is ’t bekerprogramma een poulesysteem, wat ons ruimte geeft ons verlies en misstap van vandaag weg te werken. Lukt de grote ploegen in de CL ook altijd zullen we maar zeggen… De energie die iedereen na de wedstrijd nog over had en het feit dat we Adam en Gijs er straks weer bij hebben, belooft veel voor volgende week.

Arjen Lindeman