Wedstrijdverslag Zondag JO19-1: IJzersterke seizoensstart!

DEM JO19-1 – HBC Zondag JO19-1: 0-6

Het nieuwe voetbalseizoen 2017-2018 is weer begonnen. HBC Zondag JO19-1 begon dit weekend met een Bekerwedstrijd uit in Beverwijk. Het team bestaat voor een groot deel uit het ‘oude’ JO17-1 team wat vorig seizoen knap promotie naar de Hoofdklasse had afgedwongen.

Naast deze spelers ook nog een paar spelers uit het JO19-1 team van vorig jaar (Menno, Nick en Tom) en Bas, terug van weggeweest. Al met al een op papier mooi team wat zich zou moeten kunnen handhaven op 1e klas niveau. Trainer is wederom Bart met als vaste assistent Marcel. Ook teammanager Egmont (en vlaggenist!) en fysio Rob zijn weer van de partij.

Vorige week was de 1e oefenwedstrijd. Tegen Alliance’22, een team uit de Hoofdklasse. Er werd net aan verloren met 2-1. Vooral de 2e helft gaf al een goede indruk van de mogelijkheden van dit Zondag JO19-1 team.

Vandaag, zondag 2 september was dus de eerste echte confrontatie op bekerniveau. En HBC begon voortvarend. Vooral Jort bracht meteen heel veel schade toe aan het zelfvertrouwen van DEM. Hij scoorde al na 5 minuten en gaf een paar minuten later een voorzet op Sadio die deze kans mooi afmaakte. De tegenstander stond na 10 minuten al met de rug tegen de muur.

Langzaam aan begonnen zij er gelukkig weer in te geloven en werd het alsnog een wedstrijd. Met 0-2 was overigens ook de ruststand bereikt. In de 2e helft werd er veel gewisseld. Meestal brengen meerdere wissels onrust, maar daar was nu niets van te merken. Nick scoorde de 0-3 na goed doorzetten in het strafschopgebied. Sadio maakte zijn 2e doelpunt met een fraaie kopbal na een prachtige voorzet van Idzard, 0-4.

Tim pakte zijn doelpunt mee nadat Thijs na een lange rush op de keeper gestuit was, 0-5. En uiteindelijk werd het nog 0-6 doordat Thijs de bal van dichtbij in de touwen kon jagen.

Een goed begin is natuurlijk het halve werk. Het harde trainen werpt in ieder geval zijn vruchten af en het geloof in eigen kunnen is er. Op naar de eerste competitiewedstrijd volgende week tegen DIOS. De wedstrijd wordt gespeeld op het thuiscomplex dus ik zou zeggen: komt allen kijken!

Peter Tienstra

Foto: Harry Opheikens – meer foto’s op de HBC Voetbal Facebookpagina