HBC G1 haalt eerste punten

HBC G1 – Overbos G1: 3-3

Tot afgelopen weekend zijn er door HBC G1 drie wedstrijden gespeeld en is er geen punt gehaald. Dat valt wat natuurlijk wat tegen, maar is door spelerswisselingen ook wel weer verklaarbaar. Vier nieuwe spelers inpassen in het team vergt wat tijd. Deze zaterdag werden in de kleedkamer 3 punten belangrijk genoemd om de 3 punten te kunnen halen.

Het eerste punt was het weer. Daar is geen invloed op, dus we waren blij dat het de hele wedstrijd droog was en zelfs af en toe met een lekker zonnetje op het veld liepen. Niks mis mee dus.

Als tweede punt werd het resultaat genoemd. Hard werken en de standaard opdrachten niet vergeten. Goed positie houden en zorgvuldig in de passing zijn de belangrijkste daarvan. Coach GEORGE had in zijn opstelling dit keer voor een 2-spitsen systeem gekozen. Dat resulteerde al binnen 5 minuten in een goal van MARTIJN. Zijn harde schuiver ging door de keeper zijn benen.

Het tweede doelpunt kwam van de andere spits. Een mooie, hoge voorzet van DAVY werd fraai door ARJEN over de keeper heen in de verre hoek gekopt. Weliswaar maakte Overbos nog voor de rust een tegendoelpunt, maar de voorsprong werd toch meegenomen naar de kleedkamer.

In de tweede helft ging HBC door met het goede spel. Overbos liet zich echter niet onbetuigd en na 10 minuten was het weer gelijk. Jammer, maar HBC had er zin in. Een vlot lopende aanval over 3, 4 schijven werd door ARJEN bekroond met een doelpunt. Nu nog trachten de voorsprong tot het eind te behouden.

Helaas werd een misverstand tussen JEROEN en SEBASTIAAN door Overbos afgestraft. De einduitslag, 3-3, betekende het eerste wedstrijdpunt. Best een goed resultaat.

De sfeer, als derde punt genoemd, tenslotte was uitstekend. Een compliment voor SEBASTIAAN, JOHAN, LIBAN, MAARTEN, JEROEN, MATHIJS, STIJN, DAVY, BODIAM, DEBBIE, GERT-JAN, MARTIJN en ARJEN.

Voor het hele team een pluspunt…

Leo Holdorp