HBC verslaat rivaal Zwanenburg met ruime cijfers

Het afgelopen seizoen troffen beide teams elkaar in een klasse lager. Zowel uit als thuis trok HBC aan het langste eind. Zondag 7 oktober was het opnieuw HBC dat een afgetekende overwinning boekte. Met 3-0 werd de tegenstander terug naar Zwanenburg gestuurd. HBC VoetbalHet was zondermeer een mooi weekend voor alle voetbalverenigingen in de omgeving. Winst voor RCH, HFC Heemstede en de Koninklijke HFC. BSM en VEW speelde ieder gelijk.

Op de wedstrijd van HBC waren 200 toeschouwers afgekomen. In aanvang ging de strijd redelijk gelijk op. HBC beschikt over meer individuele klasse. Het collectief en de rust in het team van coach Jasper Ketting valt op. Zwanenburg begon direct na de aftrap met het storen van de opbouw van HBC. Ploegen op dit niveau moeten wel heel goed in hun vel zitten om dat 90 minuten te kunnen volhouden. Dat lukte ook Zwanenburg niet en naarmate het duel vorderde verdween de scherpte uit hun spel. Veteraan Said Sakhsoukh moest HBC spits Luke Vahle het leven zuur te maken. Dat deed hij niet altijd op een zachtzinnige wijze.

HBC VoetbalSlechts één gele kaart viel hem ten deel. Gelukkig voor hem liet scheidsrechter Dumont hem verder ongemoeid. Tekenend voor de jonge Vahle is dat hij zich niet laat provoceren. Uiteindelijk nam hij sportief revanche op Sakhsoukh door een gave voorzet af te leveren waaruit Nigel Goes kon scoren. In de tweedehelft nam hij het tweede doelpunt voor zijn rekening. Zwanenburg had in het begin twee doelrijpe kansen maar keeper Bram Verhage pareerde de inzet en werd een handje geholpen door Olfers op de doellijn. Kort voor rust had HBC pech toen een schot van Jesse van Loon, via de binnenkant van de paal, terug het veld in spong.

Na de pauze trok Zwanenburg nog eenmaal alle registers open en perste er een offensief uit. HBC VoetbalHBC moest alle zeilen bijzetten om gevaarlijke en kansrijke situaties voor hun eigen doel te bezweren. Dode spelmomenten konden zomaar voor een omslag zorgen. Twee vrije trappen op de rand van de 16 meter leverde Zwanenburg echter niets op. HBC hield stand en trok de wedstrijd de laatste 10 minuten weer naar zich toe. In de extratijd werd Jeroen de Bruijn gevloerd in het strafschopgebied. De toegekende strafschop verzilverde hij zelf. De 3-0 winst is een mooi uitgangspunt om aanstaande zondag op bezoek te gaan bij Ouderkerk S.V.

Eric van Westerloo