Zondag JO19-1: Eerste puntverlies voor matig team…

HBC JO19-1 – Roda’23 JO19-1: 1-1

Bij de eerste koude oktoberzondag konden de mannen van HBC -19-1 laten zien dat ze terecht bovenaan de ranglijst staan. De eerste 5 minuten van de eerste helft en zo’n 10 minuten in de tweede helft konden ze die status waarmaken. Voor de rest van de wedstrijd helaas niet.

De tegenstander uit Amstelveen was duidelijk tot op het bot gemotiveerd om de ranglijstaanvoerder te verslaan. Ze hadden bijna een focus van 90 minuten om dit te bewerkstelligen. En bij HBC ontbrak de scherpte om dit fanatisme op de juiste manier te keren. Misschien hadden de jongens afgelopen dinsdag hun kruit al verschoten in de oefenwedstrijd tegen het tweede. Toen werd er supergeconcentreerd gespeeld en met 2-0 gewonnen door klasse doelpunten van Thijs en Roman. Het zat er nu echter niet in.

De rust werd bereikt met 0-1 achterstand en daar kon je niets van zeggen. Traag baltempo en slordige passing . Het leek soms wel of Roda met 13 man speelde in plaats van 11. Constant zaten ze overal tussen en wisten met linke ballen naar voren onze verdedigers in verlegenheid te brengen.

HBC Voetbal

De tweede helft begon met grotere pressing op de goal van Roda. Helaas leidde dit niet tot de gelijkmaker. Er vielen wel steeds meer corners te noteren voor HBC. Halverwege de tweede helft was daar dan toch die gelijkmaker. Een mooie corner vanaf rechts genomen door Lasse werd goed doorgekopt bij de eerste paal door Sieb. Jort wist vervolgens deze bal met volle kracht in de linker bovenhoek te koppen. 1-1 dus.

Thijs en Sadio kwamen nog een paar keer door richting het strafschopgebied maar konden de 2-1 niet forceren. Roda daarentegen wist met allerlei spel bedervende en tijdrekkende acties HBC uit het betere spel te halen gedurende deze fase. De matige scheidsrechter ging hier helaas makkelijk in mee. Uiteindelijk mocht HBC nog blij zijn met de gelijke stand. Roda kreeg in de slotfase een aantal vrije schoppen in de buurt van Jelle’s strafschopgebied, maar hij verdedigde zijn doel met verve, dus bleef het 1-1.

Volgende wedstrijd uit tegen het supersterke Olympia Haarlem. Hopelijk spelen onze mannen dan weer met de juiste scherpte die nodig is om tegen zo’n ploeg een beetje overeind te blijven. Gezien de uitslagen van Olympia tot nu toe wordt dat een schier onmogelijke opgave. Maar geloof in eigen kunnen doet wonderen.

Peter Tienstra

Bekijk ook het fotoverslag van Harry Opheikens op Facebook