JO19-1: Simpele zege op sympathieke tegenstander

Nieuw West United JO19-1 – HBC JO19-1: 0-5

Als ongeslagen koploper van deze 1e klasse was HBC JO19-1 het haast verplicht om tegen deze laag geplaatste tegenstander uit Amsterdam-West te winnen. Maar dat dat niet altijd zo gemakkelijk gaat, bewees de eerste helft.

HBC VoetbalIn een loom tempo met af en toe een speldenprik probeerde de Heemstedenaren NWU over de knie te leggen. De speldenprikken resulteerden in 2 goals in de eerste 45 minuten. Een goede actie van Jort rechts voorin kwam bij Tom terecht die de keeper passeerde langs zijn rechterbeen, 0-1 dus.

Een paar minuten later was het één tweetje precies omgekeerd. Een knappe actie van Tom links voorin waardoor Jort de keeper van NWU wist te verschalken, 0-2. Voor de rest was het dus een beetje een rustig aan wedstrijdje, rommelig, met veel balverlies en met weinig hoogtepunten. Verdedigend stond het goed en Jelle was wanneer het nodig was goed bij de les.

De tweede helft begon misschien wel meteen met het eenzame hoogtepunt van deze wedstrijd. Lasse gaf een pass vanaf de aftrap. De bal bereikte met precisie de op rechts staande Thijs. Thijs snelde binnendoor langs zijn back het strafschopgebied van NWU in.

Puntgaaf gaf hij de bal op maat af op Sadio die de bal in de touwen joeg, 0-3. Het statement was afgegeven en de druk op de goal van NWU was vanaf moment groot. Dit resulteerde in nog 2 doelpunten in het verloop van de 2e helft. Een eigen doelpunt na een scrimmage in de 16 meter van NWU.

HBC VoetbalHalverwege de tweede helft was daar voorzet nummer 5 van Thijs die nu wel goed benut werd. Sadio kon zijn tweede doelpunt op de scorelijst laten bijtekenen. Er werden nogal wat kansen voor een grotere score onbenut gelaten. De echte scherpte ontbrak toch. Maar de vijfde overwinning is weer binnengehaald. Sieb was de beste man van de wedstrijd. Hij trekt de lijn door van de oefenwedstrijd van afgelopen dinsdag tegen Overbos JO19-1. Daar was hij, samen met Lasse, een klasse apart. Overbos werd volledig gedeklasseerd door onze jongens, terwijl zij nota bene een klasse hoger spelen dan HBC JO19-1. Ook daar werd met 5-0 van gewonnen. Op deze manier gaat het eigenlijk crescendo met onze JO19-1-mannen.

Peter Tienstra

HBC Voetbal