JO19-1 wint ook 3e wedstrijd met groot overwicht

Geel-Wit JO19-1 – HBC JO19-1: 2-4

Voor de HBC-mannen van JO19-1 was het alweer de derde wedstrijd in deze competitie. Dat het een leukere wedstrijd zou worden dan de wedstrijd tegen VVA/Spartaan van vorige week stond bij voorbaat vast.

Een beetje druk zat er wel op natuurlijk. Een mooie 2e plaats op de ranglijst moest in ieder geval geconsolideerd kunnen worden. En wellicht zat er nog meer in…

Geel-Wit uit Haarlem bleek een aardig voetballende ploeg te zijn. Vorig jaar kampioen geworden in de 2e klasse. HBC begon met voorzichtig opbouwend spel. De centrale verdedigers Sieb en Lasse konden makkelijk inpassend het spel van achteren uit verdelen. Jelle had weinig te doen, vooral niet in de beginfase van de 1e helft.

Ondanks het overwicht vielen er niet veel doelkansen te noteren voor HBC gedurende de eerste 20 minuten. Maar na een half uur spelen was het toch raak. Een snelle en mooie aanval over de linkervleugel werd door Thijs knap afgemaakt. Hier was een perfecte pass van Tom aan vooraf gegaan. HBC drukte door maar de niet werkende buitenspel van Geel-Wit werd een handje geholpen door hun grensrechter. Hierdoor werd met een 0-1 voorsprong de rust bereikt.

De 2e helft begon tegen de verwachting in met een gevaarlijke aanval van de Haarlemmers. Deze werd goed onschadelijk gemaakt door Jelle. HBC nam onder aanvoering van vooral Jort en Dave weer de regie in handen. Na zo’n kwartier spelen was daar dan ook de terechte 0-2 voorsprong. Opgezet door Jort kwam de bal op links bij de meegelopen Thijs terecht. Hij omspeelde handig hun rechtsback en liet hierna de keeper kansloos, 0-2!

Geel-Wit liet het hier niet bij zitten. Via opportunistisch spel wisten zij een corner te bemachtigen. En ook te scoren helaas, 1-2. Het veldoverwicht voor HBC werd kort hierna weer omgezet in een fraai doelpunt. Thijs brak nu op de rechterflank door en gaf een perfecte voorzet. De mee opgekomen Sadio kon de voorzet verzilveren tot een doelpunt, 1-3!

Zo’n 5 minuten later werd het zelfs 1-4. Een goed genomen corner van Lasse werd door de verdedigers van Geel-Wit niet onderschept. Dave stond klaar om het vierde doelpunt voor HBC in te tikken. Onze JO19-1 jongens waren hierna een beetje te laks met hun positiespel. Geel-Wit wist daarom nog een goal te maken en zodoende kwam de eindstand op 2-4 te staan.

Man van de wedstrijd werd Thijs met zijn doelpunten en assist. Maar complimenten voor het hele team dat met rust en gedegen spel wederom een tegenstander op de knieën kreeg.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Buitenboys. De opkomst van de ouders mocht er weer zijn, maar hoe meer hoe beter!

Peter Tienstra