JO9-2: Goede tijden, Slechte tijden

HBC JO9-2 – Aalsmeer JO9-3: 3-3

In Aalsmeer werd vroeger Goede tijden Slechte tijden opgenomen in de inmiddels opgedoekte Endemolstudio’s. Ik vind het zielig voor mensen uit Aalsmeer dat ze daaraan herinnerd kunnen worden. Niet bepaald een eervolle vermelding om verantwoordelijk te zijn voor de productie van zoveel bagger. Lastig was het voor de coaches om in te schatten wat Aalsmeer ons vandaag zou voorschotelen. Een Goed of een Slecht Aalsmeer?

Voorafgaand aan de wedstrijd in de kleedkamer merkte Finn op dat Aalsmeer echt heeeeeel slecht is. Met JO9-1 had hij er immers 8-0 van gewonnen, dus tegen JO9-3 zou het een makkie worden; dubbele cijfers. “Ik hou nog even een slag om de arm”, zei ik. Waarop Finn vroeg wat er met mijn arm aan de hand was. Ik zei dat ik moest polsen wat er met mijn arm aan de hand was om de vinger erop te kunnen leggen… Kortom, een leuk kennismakingsgesprek met een van onze gelegenheidsinvallers Finn.

Een van onze gelegenheidsinvallers, want het is namelijk Herfstvakantie. Herfstvakanties staan steevast voor het net op tijd regelen van extra oppas gedurende de week, omdat je moet werken en de kinderen vrij zijn, te veel regen, de vraag of er nou wel of geen training is, toch weer natte sokken en een net te dun jasje waar je na een tijdje buiten te verblijven helaas spijt van krijgt. Ook staat het voor net te weinig spelers op de zaterdagochtend. Het zou te makkelijk zijn om alle rijkeluis kinderen daarvan de schuld te geven, maar eerlijk is eerlijk daardoor ontstaat het probleem wel! Hahahaha Neehoor, familie Akazzab, Verbeek en Kok, het is jullie gegund! Geniet ervan!

Wij losten ons spelerstekort op door ons sterrenensemble aan te vullen met Thijs en Finn. Supertalenten uit JO9-1 waarvan het vooraf natuurlijk de vraag was of ze ons niveau wel zouden aankunnen. Je valt natuurlijk niet in, in zomaar een team! Het is wel “tiki taka JO9-2” waar we het over hebben… Maar zonder dollen, dat ging super met Thijs en Finn erbij!

Aanvoerder Koen leidde de warming up op serieuze wijze. De oefening in het vierkantje waarbij “de derde man” gezocht moest worden was nog even een bruggetje te ver, maar geheel warm startten we de wedstrijd.

Na enkele minuten spelen leek het er inderdaad op dat Finn gelijk zou krijgen. Dubbele cijfers zouden het worden, maar wel dan wel aan de verkeerde zijde van het scorebord. Langzamerhand kwamen we wat in ons spel. Na wat geschuif kregen John en ik de opstelling op orde met Thijs centraal en we maakten gelijk de 1-2. Finn maakte de mooiste goal van de dag. Een prachtig schot van de rechter zijkant belandde in de linker bovenhoek. Wat een streep!

Na de rust toen ook de kritische toeschouwer van Aalsmeer zijn rust had gevonden, groeiden we weer naar ons inmiddels beruchte vorm van de 2e helft. Vico scoorde erg slim via een afvallende bal (2-2). Koen raakte nog twee keer de paal en Mick werkte gelukkig voor ons een paar rijpe doelkansen van Aalsmeer op zijn krachtige wijze vlak voor de lijn weg. “Pirlo” Cruz deed 1000 trucjes op eigen helft. De acties waren leuk om naar te kijken, maar de harde waarheid was dat Aalsmeer de leiding nam na het veroveren van de bal. De kritische toeschouwer en de trainer van Aalsmeer sprongen een gat in de lucht.

Op zijn Duits maakten we vlak voor tijd gelijk via hoe kan het ook anders: Das Phantom Jenoah. Tergend langzaam rolde de bal door de benen van de keeper na zijn lepe puntertje. Iedereen hield zijn hart vast, maar de bal ging duidelijk over de lijn. Het laatste fluitsignaal klonk en de hemel barstte open. Just in time!

Zo eindigde Goede tijden Slechte tijden zaterdag in 3-3.

Arjen Lindeman