Vierde overwinning op rij voor imponerend J019-1

HBC JO19-1 – Buitenboys JO19-1: 9-2

Op een wederom zeer warme zondagochtend in oktober kan HBC JO19-1 zijn ongeslagen mede- koppositie in de 1klasse consolideren. Dat hebben ze met verve gedaan kun je wel zeggen. De dag na de knappe overwinning van ons NL elftal op de Duitsers was het aan de Heemstedenaren om hun talenten te laten zien.

Het scoreverloop van deze wedstrijd hielp HBC al snel in het zadel. Na 2 minuten was het al raak. De keeper van Buitenboys werd opgejaagd door Thijs en raakte even het spoor bijster. Hij raakte de bal kwijt en Jort kon de 1-0 intikken. Wat een mega mooie start!

Het was hierna even wachten op de 2egoal. De druk op het doel van Buitenboys uit Almere was continue aanwezig, maar werd niet uitgedrukt in meer goals. Tot de 20e minuut. Thijs was los op rechts. Dit resulteerde in 3 perfecte voorzetten die door Tim (2x) en Sadio werden verzilverd. De rust werd dus bereikt met een geruststellende 4-0 voorsprong. Geen doelpunt gestolen, gewoon puur op klasse werden de Buitenboys op hun plaats gezet in 10 minuten tijd.

HBC Voetbal

In het begin van de tweede helft zette HBC de duimschroeven nog wat verder aan bij de Almeerse voetballers. In de 50e minuut kwam wederom Thijs handig langs zijn man en zijn voorzet werd door Tom geweldig in de touwen geknald. HBC liet de teugels wat vieren.

Buitenboys profiteerde hier slim van. Door wat gemakzucht in de achterste linie van HBC konden zij hun eerste goal maken. Niet lang getreurd echter. Sadio liet nog even zien dat hij zin had om doelpunten te maken vandaag. Na zijn doelpunt in de eerste helft volgde nu nog een mooie hattrick. Eén daarvan was een benutte penalty. Tom werd neergehaald in het strafschopgebied en Sadio kon de 8-1 aantekenen. Het werd bovendien nog 9-1 door goed doorzetten op de rechterflank van de onverstoorbare Nick.

Op de valreep, in de 90e minuut, wisten de Buitenboys zowaar nog een tweede goal te maken. Een magnifiek mooi trap van buiten de 16 meter was zelfs Jelle te machtig. Een mooi schot waar het HBC publiek ook voor kon klappen. Iedereen keek nog even naar het scoreboard. Inderdaad ja, geen scoreboardjournalistiek maar daar stond een prachtige eindstand: 9-2. Een zeer goede teamprestatie was het dit keer. Voor alle spelers een dikke 8!

Jammer genoeg moest Tim aan het einde van de 1helft naar de kant met een vervelende enkel blessure. Het is maar goed dat er dit seizoen voor een grote selectie is gekozen door Bart en Marcel. Sterkte voor Tim en uiteraard ook nog voor Idzard en Lucas.

Peter Tienstra