Zondag 1 laat Bloemendaal fluiten…

Bloemendaal 1 – HBC Zondag 1: 0-5

HBC en Bloemendaal hadden in de voorbereidingsperiode al tegen elkaar gespeeld en toen was de uitslag 2-2. Zowel HBC als Bloemendaal verloren hun eerste competitiewedstrijd, dus het was het belangrijk om zondag de eerste punten te pakken.

Vanaf het begin werd er door beide teams fel gestreden en was het wachten op wie het eerste een doelpunt zou maken. In de 12e minuut is HBC er dicht bij als na een goede pass van Steve de inzet van Wouter wordt geblokkeerd.

Vlak hierna krijgt Luke na een goede actie van Jesse de kans, maar helaas wordt zijn inzet tot corner gewerkt. De door Jeroen genomen corner wordt door Steve prima ingekopt, maar helaas wordt deze inzet van de doellijn gehaald.

Ook Bloemendaal krijgt kleine kansen,maar worden of slecht afgeweekt of Bram staat in de weg. Het ziet er naar uit dat de rust bereikt wordt met een 0-0 stand, maar de verdediging van Bloemendaal gaat twee keer in de fout. Eerst nadat Luke de bal van een verdediger heeft afgenomen en Jesse vrij voor de keeper zet. Helaas gaat deze inzet naast, maar Jesse weet wel te scoren als een verdediger van Bloemendaal de bal verkeerd beoordeelde en Jesse de geboden kans goed afmaakt.

HBC Voetbal

© Freezephoto – Friso Westenbroek

In de 2e helft maakt HBC de dienst uit en was het wachtten op nummer twee. Een goed genomen vrije trap van Jeroen wordt door de mee opgekomen Steve ingekopt.

Een lange bal vanuit de verdediging wordt door Luke goed aangenomen en hij geeft een prima lob over de keeper. Helaas belandt de bal op de lat, maar in de rebound kapt Luke zijn verdediger
uit en scoort alsnog..

De ingevallen Eric weet Luke goed te bereiken en wederom scoort hij een doelpunt. Daarna is de kans voor Robin om te scoren. Dit doet hij door de voorzet van Jeroen met zijn hoofd af te ronden.

Volgende week thuis tegen Zwanenburg. Veel succes!

Rob Roomeijer

HBC Voetbal