Zondag Heren 1: drie punten erbij…

HBC Zondag Heren 1 – Diemen sv 1: 3-1

Vandaag moest de stijd aangebonden worden tegen het lager geplaatste Diemen. HBC begon goed, want in de 7e minuut wist Jesse twee man op de achterlijn uit te spelen en prachtig te scoren. Niet veel later komt de kans om de score te verhogen, want een aanval die over 3 schijven loopt wordt door Menno helaas overgeschoten.

HBC VoetbalOok Diemen krijgt een kans, maar dit schot wordt door Bram uit de bovenhoek getikt. Een lange bal van achteruit op Wouter weet hij met de grootst mogelijke moeite nog te beroeren en verdwijnt over de keeper die iets te ver voor zijn doel stond. In een en dezelfde aanval krijgen Wouter, Nigel en Eric de kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar helaas lukt dit niet.

Vlak na de rust krijgt HBC de kans om dit opnieuw te doen. Een goed genomen corner van Jeroen wordt door de ingevallen Robin naast gekopt. Daarna raakt HBC de grip op de wedstrijd een beetje kwijt en weet Diemen uit een corner de stand op 2-1 te brengen.

Wordt het dan net als vorige week weer billen knijpen tot het laatste moment? Gelukkig niet, maar pas in blessure tijd weet Wouter na een goede actie van zijn broer Jeroen de 3-1 te scoren en is de overwinning een feit.

HBC VoetbalBij de thuiswedstrijden worden de Pupillen van de Week gehuldigd en ook een Man van de Wedstrijd gekozen. Die eer viel vandaag ten beurt aan Wouter de Bruijn. Hij ontving namens de HBC Vriendenclub, Heerenclub én het bestuur een cadeaubon.

Ook werd Rut Assendelft door de selectie én het bestuur in het zonnetje gezet. Hij zwaait eind oktober af als teammanager van Zondag Heren 1 en heeft dit maar liefst 24 (!) jaar gedaan. Daarnaast zette Rut zich ook in voor allerlei andere zaken voor HBC Voetbal.

Het is jammer dat Rut stopt met zijn taken voor HBC Voetbal, maar gelukkig blijft hij hand- en spandiensten verlenen voor de Stichting HBC Sportpark.

Rob Roomeijer