Zondag Heren 1: Lekker hoor!

HBC Zondag Heren 1 – Zwanenburg 1: 3-0

HBC had goede herinneringen over gehouden aan de twee duels in de 4e klasse. Zou het ook deze keer weer lukken?

HBC ging goed van start en in de 3e minuut ontstaat al een klein kansje als na een goede actie van Jesse Wouter kan uithalen, maar zijn schot wordt geblokkeerd.

Hetzelfde gebeurde toen Nigel Jesse inspeelde en twee man passeerde, maar ook zijn inzet werd geblokkeerd. Zwanenburg krijgt ook 2 grote mogelijkheden, gelukkig wist Bram erger te voorkomen en haalt Steve een bal van de doellijn.

Meteen na deze actie van Steve scoort HBC als Luke zich vrij speelt en Nigel in stelling brengt die gewoon goed afmaakt. Vlak voor de rust had HBC zelfs 2-0 kunnen maken na een fantastisch goede pass van Nigel op Jesse, maar zijn schot raakt helaas binnenkant paal.

In de 1e minuut van de tweede helft komt HBC al op een 2-0 voorsprong. Een voorzet vanaf rechts van Robin wordt prima terug gekopt op Luke die deze kans goed benut.

Daarna is HBC de bovenliggende partij en is het wachten op goal nummer 3. Dit duurt tot de 90e minuut als HBC een penalty krijgt. Jeroen wordt na een solo-actie onderuit gehaald en de scheidsrechter wijst terecht naar de stip. Koelbloedig neem Jeroen zelf de strafschop en bezorgt HBC een verdiende 3-0 overwinning.

Rob Roomeijer