Zondag Heren 1: Opnieuw 3 punten…

VSV 1 – HBC Zondag Heren 1: 1-2

Vandaag moest HBC aantreden tegen het lager geklasseerde VSV. Dat is nog geen garantie dat het een makkelijke overwinning gaat worden. Dit bleek ook vanmiddag, want HBC had moeite met de speelwijze van VSV en het grasveld.

Pas in de dertigste minuut wist HBC uit te breken en via Jesse kwam de bal bij Wouter die op de lat schoot, maar de meegekomen Robin wist de bal in te tikken en zette HBC op een voorsprong.

Vlak voor de rust kwam HBC op 2-0 na goed storen van Robin. De bal kwam bij Nigel die Jesse in stelling bracht en de kans benutte. Het wachten was op de genadeklap. Deze had kunnen komen na een goede voorzet van Robin van Leeuwen. Helaas dook Wouter onder bal door vanwege een zetje.

VSV kwam nog terug omdat een corner direct in het doel belandde. HBC had daarna pech dat een zuiver doelpunt werd afgekeurd, waardoor het tot het laatste fluitsignaal best spannend bleef.

HBC Voetbal | Voetbal in HaarlemBoris van Dijk heeft zondag zijn debuut mogen maken en Nigel Goes werd door de rapporteur van het Haarlems Dagblad gekozen tot de Man of the Match.

Gelukkig zijn drie punten binnen, maar met een slechte partij. Ik hoop dat HBC komende zondag tegen koploper IVV een betere wedstrijd speelt. Veel succes!

Rob Roomeijer

Lees ook het verslag van Voetbal in Haarlem