Zondag Heren 1: overdaad aan kansen…

Ouderkerk 1 – HBC Zondag Heren 1: 1-2

De zondagselectie van HBC kwam goed uit de startblokken, want binnen één minuut tikte het scorebord naar 0-1. Vanaf de aftrap kwam de lange bal van Wouter bij Jesse terecht die alleen op de keeper afging en beheerst scoorde.

Nigel krijgt vlak daarna de kans op 2-0, maar zijn inzet wordt door de keeper van Ouderkerk gestopt. Vlak daarna speelt Jesse zich vrij, maar zijn voorzet wordt net door Nigel gemist. Jeroen speelt Eric aan die op rechts vrij komt, maar zijn voorzet weet de vrij voor de goal staande Wouter niet te bereiken.

Zoals je nu leest, had HBC inmiddels al minstens een 2-0 voorsprong moeten hebben, maar helaas moesten we wachten tot de 25e minuut. Een pass van Wouter door het midden komt bij Jesse terecht. Hij omspeelt de keeper en brengt de 2-0 op het scorebord.

Vlak voor de rust brengt Jeroen zijn broer Wouter in scoringspositie, maar helaas gaat zijn schot naast. Ook Jeroen lukt het niet, want nu brengt hun keeper weer redding.

In de tweede helft was het weer HBC die de lakens uitdeelde, maar mocht van geluk spreken dat een van de weinige aanvallen van Ouderkerk op de onderkant van de lat belandde.

HBC krijgt ook weer grote kansen. Robin zet Jeroen alleen voor de keeper, maar ook deze kans gaat verloren. Eric zet Nigel allen voor de keeper, maar helaas neemt hij de bal niet goed aan.

Jeroen gaat de gehele verdediging voorbij en legt goed terug op Nigel. Helaas schiet hij naast.

Het wordt nog spannend als in de 80e minuut – door geklungel in de verdediging – het 1-2 wordt. Gelukkig komt Ouderkerk niet verder en behaalt HBC zijn 3e overwinning op rij.

Rob Roomeijer

PS: Lees ook het verslag van Ouderkerk:

HBC overklast Ouderkerk in 1e thuiswedstrijd met 1-2