Boem! HBC deelt slag uit aan koploper

HBC Zondag Heren 1 – IVV 1: 2-1

Als we de ranglijst bekijken voor deze wedstrijd, hoor je sommige zwartkijkers opmerken dat HBC in deze competitie alleen nog maar heeft gewonnen tegen ploegen die in de onderste regionen van de tabel staan. Maar hoe doet de formatie van Jasper Ketting het tegen de koploper?

HBC VoetbalHet is gezellig druk op het sportpark en de vele toeschouwers genieten van het voorprogramma: een wedstrijdje tussen HBC JO8-2 tegen IVV JO8-1. Nadat de kinderen naar de Luchtdoos zijn gegaan voor een welverdiende portie frites en limonade, maken de ‘grote’ elftallen zich gereed voor deze kraker in de 3e klasse (nummer 3 vs. nummer 1). De twee Pupillen van de Week – Ruben (7) en Liam (6) – trappen de bal af en weten de onfortuinlijke keeper van IVV doeltreffend te verschalken. Doelpunt!

Na deze prelude start de wedstrijd echt voor een kleine 500 toeschouwers. Vanaf het eerste moment is het duidelijk dat HBC mee wil doen om de bovenste plaats. In het eerste kwartier kan HBC al een 2-0 voorsprong halen, maar helaas bleef het bij een -soepele- 1-0. Een prima genomen corner wordt door de mee opgekomen Wouter Soomer schitterend ingekopt. Daarmee maakt hij ook meteen zijn eerste competitiedoelpunt in het wit-oranje-zwart.

HBC Voetbal

Steve zet daarna zowel Nigel al Jeroen alleen voor de keeper, maar helaas weten zij deze kansen niet te benutten. Ook kopt Steve zelf over na een goede vrije trap van Jeroen.

Gelukkig voor HBC gaat de verdediging van IVV nog voor de rust in de fout en weet Jeroen te profiteren en zo zet hij HBC op een 2-0 voorsprong.

HBC krijgt na de rust kansen om de wedstrijd op slot te gooien, maar helaas slaagt dit plan niet helemaal. Het is jammer dat IVV nog vlak voor het eindsignaal op 2-1 komt, waardoor het in de laatste minuten toch nog even spannend wordt.

HBC VoetbalAl met al een verdiende overwinning en de mannen hebben zeker laten zien dat ze ook tegen de koploper hun mannetje kunnen staan. Door deze overwinning heeft Zondag Heren 1 eenzelfde aantal punten als IVV, die vanwege het doelsaldo nipt HBC voorblijft…

Steve Olfers wordt uitgeroepen tot Man of the Match, omdat hij – in samenwerking met Wouter – de gevaarlijke spits van IVV effectief aan banden wist te leggen. Hij ontvangt na de wedstrijd de welverdiende kadobon.

Komende zaterdag speelt HBC Zondag Heren 1 om 17.00 uur de volgende ronde in het KNVB Bekertoernooi tegen HBOK uit Zunderdorp.

Rob Roomeijer

HBC Voetbal