HBC G1 pakt uit…

HBC G1 – HFC G1: 6-4

Met de nederlaag van de heenwedstrijd nog vers in het geheugen, was HBC G1 er veel aan gelegen de sportieve verhoudingen met HFC G1 weer te herstellen. De omstandigheden waren deze keer ook beter. De voorbereiding toen, pas 1 keer getraind en te weinig spelers, waren niet optimaal. Nu is de selectie weer op sterkte en is de vorm duidelijk stijgende. HBC, vandaag in het zwart, had er zin in.

De scheidsrechter liet de teams met 9 spelers beginnen. Dat gaf coach George de gelegenheid het middenveld te versterken. Dat was toch even wennen en dat duurde eigenlijk totdat HBC achter kwam. Even mocht HFC er van genieten. Binnen 7 minuten had Martijn ook het doel gevonden en de 1-1 gescoord. Vanaf dat moment begon het te lopen voor HBC. Wie anders dan Arjen zorgde voor de verdere productie van HBC. 3 keer liet hij het net bollen. Vaak na hele mooie combinaties. Het twee spitsen systeem pakt lekker uit. Weliswaar pakte HFC nog een cadeautje van de verdediging uit, maar met 4-2 was HBC de betere ploeg.

Ook in de tweede helft liep het voorspoedig voor HBC. De beide spitsen scoorden nog een keer en met 6-2 leek er niets aan de hand. Keeper Sebastiaan moest wel af en toe handelend optreden, Liban en Maarten moesten soms alle zeilen bijzetten en Johan blokte nog een paar keer heel sterk. De toeschouwers begonnen zich zo langzamerhand op te maken om de warme kantine in te gaan, maar HFC had nog een surprise achter de hand. In de laatste 2 minuten tijd verkleinde ze de achterstand tot 6-4. Gelukkig blies de scheidsrechter op tijd af en kon de winst bijgeschreven worden.

Al met al pakte het zaterdag allemaal goed uit. De nederlaag weggepoetst, het vertrouwen verder gesterkt en de sprong op de ranglijst gemaakt. Hoe leuk kan uitpakken zijn…

Leo Holdorp