HBC G1: Vol verwachting…

Uitgeest G1 – HBC G1: 1-6

De Sint is zaterdag in het land gekomen. Vraag maar aan de Burgemeesters! Gelukkig kon HBC zonder extra maatregelen naar Uitgeest, alwaar de plaatselijke FC op ons wacht. Een voor HBC belangrijke wedstrijd, want het gaat om de laatste plaats. Wordt het Uitgeest of HBC?

Coach GEORGE start met het inmiddels beproefde 2-spitsen systeem. Of eigenlijk 3-spitsen, want MATTHIJS staat ook lekker voorin. De druk op het Uitgeest doel is er ook wel, maar zij zijn het die de eerste grote kans niet benutten. Met het schot, via onderkant lat ketste de bal weer het veld in, en met de kopbal op de lat die daar direct op volgde had HBC geluk. MARTIJN deed het beter. Zijn bal ging hard via de onderkant lat wel het doel in. De voorsprong van 0-1 was daar en bleef staan tot de rust.

De mokkende ARJEN werd in de rust opgepept door het team. Het missen van kansen zou echt wel veranderen in het verzilveren daarvan. MARTIJN deed het in de eerste de beste aanval na de rust nog 1 keer voor, 2-0. Daarna was het de beurt aan ARJEN. De 3-0, 4-0 en 5-0 kwamen van zijn voet. HBC werd ook steeds sterker. STIJN en GERT-JAN kregen ook kansen, maar konden hun schoten net niet de juiste richting meegeven.

JEROEN stichtte vooral gevaar met zijn corners. LIBAN en MAARTEN hadden de zaak achterin goed onder controle en kregen volop de ruimte om op te bouwen. JOHAN, centraal achterin, fungeerde vaak als afweergeschut waardoor keeper SEBASTIAAN het niet al te moeilijk had. Zijn klasse toonde hij door een penalty te stoppen. Even later wist Uitgeest toch een goaltje mee te pikken.

Het slotakkoord was echter voor ARJEN. Met 1-6 was de eerste overwinning een feit en wordt de laatste plaats verlaten. Met deze boost kan HBC in de volgende wedstrijd tegen onze vrienden van HFC wellicht weer voor een surprise zorgen…