Heren Zondag 1 beukt op een ingegraven tegenstander

VVH/Velserbroek 1 – HBC Zondag Heren 1: 0-2

Het was te verwachten dat VVH/Velserbroek 1 zich zou ingraven en wachten op een counter. Dit gebeurde ook, want ondanks dat HBC vanaf het begin van de wedstrijd dominant was, kreeg VVH toch de eerste grote kans. Na een verre uittrap van de keeper wist de spits van VVH door te breken, maar gelukkig wist Bram zijn inzet te keren.

In de 20e minuut was het dan eindelijk raak voor HBC. Na een goede actie van Jesse wist hij Luke te bereiken die goed inschoot. De keeper wist in eerste instantie nog redding te brengen, maar in de rebound schoot Luke wel raak.

Daarna was het wachten op het 2e doelpunt voor HBC. Jesse zet Nigel vrij voor doel, maar helaas schiet hij naast. Vlak voor de rust maakt HBC een zuiver doelpunt, maar helaas keurt de scheidsrechter de goal af op advies van de grensrechter.

Vlak hierna schiet Jeroen nog op de paal, zodat we de rust ingaan met slechts een 1-0 voorsprong. In de 2e helft hetzelfde spelbeeld en kreeg HBC enkele mogelijkheden om de voorsprong te vergroten.

Een korte corner van Wout op Nigel die goed voorzette en Wout Soomer koppend wist te scoren. Hierna kwam HBC niet meer in gevaar en wist weer een belangrijke overwinning te behalen. Zondag aanstaande thuis tegen Alliance ’22. Veel succes!

Rob Roomeijer

Lees het artikel ‘HBC beloont zichzelf nu wel‘ in het Haarlems Dagblad.

Foto: United Photos/Toussaint Kluiters

HBC Voetbal