JO11-1 verslaat EDO in doelpuntenfestijn

HBC JO11-1 – EDO JO11-1: 8-7

Onze JO11-1 werd vorige week genadeloos met 11-4 afgedroogd en was vastberaden om zich te herstellen. HBC VoetbalJari was op vrijdagavond zelfs naar Nerderland-Frankrijk gegaan om te kijken hoe zijn evenknie Frenkie de Jong voor zijn verdediging speelt.

De gemiste uurtjes slaap wogen niet op tegen de wijze lessen en de euforie die hij mee nam uit De Kuip. Na twee minuten onderschepte Jari de bal, speelde ‘vooruit’ Xander in die een fantastische solo inzette en de 1-0 maakte.

Helaas bleef HBC te veel in de oranjedroom hangen en werd wakker bij 1-4 voor EDO! Al snel vielen de aansluitingstreffers 2-4 en 3-4.

EDO beet van zich af en met enig fortuin schoten ze de 3-5 binnen. HBC VoetbalDaarna verslapte HBC niet meer en onder aanvoering van een ontketende Xander kwamen ze opnieuw terug tot 4-5 en door een schitterend teamdoelpunt zelfs 5-5.

HBC VoetbalToch liep het kranige EDO opnieuw uit naar 5-6 en 5-7. De tijd begon inmiddels te dringen en HBC zette aan voor een groot slotoffensief en kwam als een kat met zeven levens terug tot 7-7.

In de zinderende slotfase legde Alex met zijn gevoelige linker de bal uit een corner precies op het hoofd van uitblinker Xander, die de 8-7 tegen de touwen kopte!

De buit was nu binnen. Een zeldzaam spannend scoreverloop en een zeer verdiende overwinning voor HBC!

Alle doelpunten op een rijtje:

Gustaaf Weber