Zondag JO19-1: Een gestolen punt in Schalkwijk

Olympia Haarlem JO19-1 – HBC JO19-1: 3-2

Niks wispelturiger dan een elftal voetballers onder de 19 jaar. Vorige week was het de matigste voetbalvertoning van onze HBC voetballers. Deze zondag lieten ze zich van hun beste kant zien. Tegen de onoverwinnelijk geachte tegenstander Olympia Haarlem (doelsaldo + 30..) werd een kleine nederlaag geleden. En gelet op de echte kansen en een onterecht niet-gegeven doelpunt had er zelfs meer ingezeten.

Uiteraard werd er met een verdedigend concept gespeeld in Haarlem-Schalkwijk. Olympia werd vanaf het begin van de wedstrijd met alle wapens bestreden. De verdedigers gaven weinig ruimte weg. Het middenveld zat kort op de verdediging en verstoorde de aanvalsopzetten van Olympia. De aanvallers kozen hun momenten om toe te slaan. Helaas kon niet voorkomen worden dat halverwege de eerste helft Olympia op voorsprong kwam.

Wat makkelijk kwam hun snelle rechtsbuiten door onze verdediging heen. En Jelle was net niet scherp genoeg bij het onderscheppen van zijn doelpoging. Hun spits had daarna de bal voor het intikken.

Gelukkig kon HBC 10 minuten later daar wat tegenover stellen. Thijs kreeg de bal op linksbuiten van Dave. Op snelheid vloog hij over de vleugel. Hij passeerde zijn back en stifte de bal vanuit een onmogelijke hoek over de keeper heen. 1-1! Lang genieten kon HBC niet van deze weelde. Weer 5 minuten later kon de spits Olympia van volledig vrijstaand in het strafschopgebied van HBC een voorzet van hun rechtsback inschieten. Met 2-1 gingen we de rust in. Er was nog volop perspectief voor een goed eindresultaat.

In de tweede helft waren er enkele positionele wisselingen. Het bleek moeilijk voor de invallers om zich de wat andere speelwijze eigen te maken. De bal werd veelvuldig in paniek zomaar naar voren ‘gepeerd’. Dit had snel balverlies tot gevolg. Uiteindelijk kreeg Bart de mannen halverwege de tweede helft weer op de rails. Net op dat moment wist echter Olympia een derde treffer te maken. Een vierde corner werd door hun nummer negen met wat geluk ingekopt, 3-1.

HBC liet zich niet uit het veld slaan. Een geweldige Bas, Lasse en Jort speelden met het mes tussen de tanden en waren hun tegenstanders veelvuldig de baas. Voorin wisten de verdedigers niet ze hoe Thijs tot stoppen moesten brengen. Uit een geweldig mooie pass van Jort op Thijs kwam weer een geweldig goede voorzet, die door de mee opgekomen Sadio genadeloos werd afgemaakt 3-2!

En er zat meer in. Een schot van Thijs werd niet gestopt door hun keeper en ging over de lijn (wat ook werd bevestigd na de wedstrijd). De grensrechter van Olympia deed echter of zijn neus bloedde. De scheidsrechter kon het niet zien en koos veilig voor de verdedigende ploeg. Jammer maar helaas.

Hierna kwamen Sadio en Tom nog tot grote doelkansen, maar het mocht niet baten. Het eerste puntenverlies van deze competitie was een feit. Maar wat hebben jullie geweldig gespeeld, jongens! Wat een spanning en wat hebben jullie Olympia het vuur aan de schenen gelegd. We hebben genoten!

Pieter Tienstra