JO9-2 draait discussies de nek om…

Hillegom JO9-3 – HBC JO9-2: 3-1

Nog even en dan komt de Sint weer naar ons land. De zwarte pietendiscussies zijn alweer in volle gang. De eerste snode plannen tot het opwerpen van blokkades tijdens de intocht worden gesmeed. Ik ga mij niet mengen in deze discussie…

Wel vraag ik mij een aantal dingen af. Waarom zijn we bezig met het veronderstelde autoritaire leiderschap van een blanke man met baard en paard over een aantal gekleurde knechten??

Dat kun je ook omdraaien… In 1988 werd Nederland Europees kampioen onder leiding van Ruud Gullit. We maken ons toch nu ook niet druk over het leiderschap van de gekleurde aanvoerder de Zwarte Tulp over een aantal suffe blanke Hollandse boertjes zoals Berry van Aerle en Adrie van Tiggelen. Of mogen we ook geen Zwarte Tulp meer zeggen?

Het vermogen om zaken te kunnen omdraaien is wel een kwaliteit die in het voetbal nodig is. We speelden tegen Hillegom vanaf het begin erg goed, maar kwamen al snel 1-0 achter toen aanvoerder Cruz na een stijlvolle maar te risicovolle actie op eigen helft de bal verloor. Het was een lekkere pot voetbal met mooie aanvallende acties van ons koningskoppel Koen en Adam. Het was genieten met lange wreefpassen van Cruz en wederom een fabelachtige Mick die longen als Amerigo lijkt te hebben. Vico behoedde met perfect keeperswerk het team voor grotere achterstand. Helaas brak de dam en gingen we met 2-0 de rust in.

Het derde kwart startten we uitmuntend. Een snelle goal van Gijs (2-1) die zijn revanche haalde op zijn teleurstelling van vorige week met een sublieme wedstrijd. Gijs was constant gevaarlijk en rekende zelf na de wedstrijd uit dat 1 goal uit 4 rijpe doelkansen een statistisch gemiddelde van 25% is. Jenoah was een relevatie op goal. We kunnen merken dat hij in Amerika is opgegroeid. Als een ijshockeykeeper werkte das Phantom met de voeten alles weg en schoot zelfs meters vanaf achter zijn eigen goal al uit om de snelheid is net spel te houden. Slecht voor het hart van de coaches, maar top voor het vermaak van het publiek. Hahaha!

We drukten door, maar alle kansen gingen verloren. Lars, Vico en Jenoah waren dichtbij, maar het geluk was niet aan onze zijde. Het handige keepertje van Hillegom stond steeds in de weg. In de laatste minuut voltrok Hillegom het lot met een slim goaltje (3-1).

Helaas lukte het ons niet om wedstrijd om te draaien tot winst voor ons. Zullen we dan de zwarte pietendiscussie ook maar de nek omdraaien?

Fijne week allemaal,

Arjen Lindeman