JO9-2 en hun goede voornemens

KDO JO9-2 – HBC JO9-2: 5-2

Ik kan twee woorden niet meer horen na afgelopen week: Black Friday. Tjonge, wat een ophef. Bijna geen ontsnappen aan!
We kunnen nu toch wel stellen dat we overspoeld… of beter: gehersenspoeld zijn door Amerikanisering. Na Halloween nu ook Black Friday. Weet u dat u afgelopen donderdag Thanksgiving vergeten bent te vieren? Schande! Maak het dan maar goed door 4th of July te ruilen voor Koningsdag in 2019! Een goed voornemen!

Zaterdag speelden we gelukkig tegen KDO uit de Kwakel. De enige plek in Nederland waar de “Black Friday-gekte” aan voorbij is gegaan. Een klein dorpje groot geworden door de bloemenhandel en vooral door normaal te blijven. Lekker Nederlands. In alle vroegte voetballen tussen de landerijen waar trekkers al uren werk verzetten.

Koen was aanvoerder en leidde de warming up. Daarna “het vierkantje”, wat al iets beter gaat. Met twee ballen gaat het wat snel voor sommigen, maar we gaan vooruit!

Het was berenkoud dus besloten we met de coaches van KDO dat het beter was om 8 tegen 8 te spelen, zodat niemand langs de zijlijn hoefde de klappertanden. Dat viel niet tegen. We waren sterker dan KDO de eerste minuten, hetgeen zich uitbetaalde met een prachtig doelpunt van Adam. De spelleider van KDO dacht daar anders over omdat vlak daarvoor er een overtreding gemaakt zou zijn. Even slikken en weer doorgaan…

Zeker toen KDO even later de score opende met een soortgelijke actie waar Gijs gehaakt werd. Gijs mocht even huilen van John en mij, maar verbeet zijn frustratie en speelde de rest van de wedstrijd ouderwets op topniveau.

De rust brak aan na kansen over een weer, waarvan KDO er 4 had verzilverd en wij helaas geen. Vico die goed gekeept had ruilde na rust de handschoenen met Gijs. John en ik zweepten de boel nog even op. Mick pakte dat het beste op en was na rust een genot om naar te kijken.

Faire, maar harde slidings op de bal. De plattelandsjongens van KDO werden er bang van. Dat gaf ons ruimte waarmee Koen en Jenoah wel raad wisten. Koen scoorde zakelijk na een lange bal van Cruz. Jenoah – das Phantom – werkte binnenkant paal af nadat Vico een afvallende bal had opgepikt. Er zat meer in, maar we vergaten te scoren.

Lars had ondertussen veel last van de kou. Met blauwe lippen deed Lars zijn best, maar echt warm werd hij nooit. Ik bedacht me dat het maar goed was dat we geen wissels hadden. Als Lars stilgestaan had zou hij zijn veranderd in die sneeuwpop Olaf van Walt Disney film Frozen. Walt Disney, het enige prettige effect van de Amerikansering. KDO maakte het werk af met een goaltje in de laatste minuut. Meteen gingen we over naar de afsluitende penalties en verdiende een warme douche.

Op de weg terug in de auto met Cruz, Lars en Gijs zette ik met mijn telefoon Black Sabbath op. Ik vond dat wel geestig een dag na Black Friday. De jongens vroegen zich hardop af wat dit voor herrie was. Ik zei dat Ozzy Osbourne een soort Lil’ Kleine van de jaren zeventig was. Al snel kozen ze toch voor Lil’ Kleine…

Fijne week allemaal,

Arjen Lindeman