JO9-2: Veel fake nieuws…

Overbos JO9-3 – HBC JO9-2: 4-3

We krijgen een hoop fake news over ons heen via de media en ik moet zeggen dat ik er dol op ben. Ik kan er van genieten. Deze week was het de beurt aan Max Verstappen. “Nederlander Max haalt formule 1 terug naar Zandvoort,” kopten diverse kranten. Iedereen meteen in Johnny Rep en roer. Ik citeer een gemiddeld gesprek bij de koffieautomaat: “Wanneer? Volgend jaar al? Echt? Ja Echt! Gaaf zeg! Nou!!”

Op de keper beschouwd weet ieder kind zelfs dat er van deze krantenkop echt geen snars klopt natuurlijk. Als het Nederland al lukt om het geld bij elkaar te harken en alle discussies over geluid en duurzaamheid te beslechten dan klopt het nog steeds niet. Verstappen is helemaal geen Nederlander, hij is een Limburger. Dat heeft verdomd weinig met een Nederlander te maken. Ik versta ze in ieder geval niet!

We besloten in de auto voordat we thuis kwamen na de wedstrijd mama te voorzien van het nodige Fake news. Cruz hield keurig zijn woord en antwoordde resoluut dat we 2-5 gewonnen hadden op de vraag van zijn moeder hoe het gegaan was. Kinderen leren snel!

Dat kinderen snel leren is geen Fake news, want JO9-02 speelde veruit de beste wedstrijd van het seizoen. Noeste arbeid op de trainingen betaalt zich uit! Wat een heerlijke pot om te zien en het hele team was vanaf de eerste minuut bij de les. Dat mag pas in de krant!

Aanvoerder Gijs stookte de boel succesvol op tijdens de warming up. De eerste minuten deden denken aan Ajax-Go Ahead van eerder deze week. Onze boys hadden de bal en Overbos liep er als slachtvee achter aan. Er werd zo nu en dan leuk samengespeeld. Super! Vico liet zijn meegekomen opa en oma zien hoe voortreffelijk hij kan keepen en via een van zijn verre uittrappen produceerde Adam de 0-1. Overbos raakte één bal in het eerste kwart en die ene bal belandde op miraculeuze wijze achter Vico.

Ons goede spel ging voort. Lars was heel dichtbij de gelijkmaker, maar de paal was 1 cm te breed om zijn pegel te kunnen honoreren. Jenoah zwaaide zo nu en dan naar klasgenootjes en had het vooral koud. Hahaha! Hij liep tijdens het spel naar mama om zijn handschoenen te halen, waarna Das Phantom ook in zijn spel kwam! Een treffer van zijn hand bleef helaas uit vandaag, maar hij was dichtbij. Koen maakte aan alle paniek langs de lijn een einde. Hij was cool als altijd en maakte na een korte actie 1-2. Uiterst efficiënt ging Overbos met haar spaarzame balcontacten om waardoor we 2-2 de rust in gingen.

Na rust hetzelfde speelbeeld. Ons combinatiespel overheerste, maar de uitvallen van Overbos waren het niveau van Real Madrid. Cruz ging weer los op het middenveld met creatieve zaalvoetbalacties. Dat ging goed met de immer solide aanvoerder Gijs in de rug. We kwamen aanvankelijk 3-2 voor door wederom Koen na een lange bal van Mick die de laatste weken lucht over lijkt te hebben en box-2-box opereert. Gijs had in alle hitte van het spel nog even een klein opstootje met een spelertje van Overbos, maar de spelbegeleider van Overbos loste dat keurig op. Hoort er allemaal bij.

In de laatste minuten was onze pijp leeg en Overbos profiteerde daar slim van. 3-4 was de uitslag, maar het had zeker andersom moeten zijn.

“Absoluut de beste wedstrijd van het seizoen!” was onze conclusie toen later die middag coaches Jean Paul en ik de wedstrijd nog even analyseerden tijdens een wijnproeverij. We spuugden zoals het hoort alle wijnen natuurlijk gewoon uit na het proeven. De zin hiervoor is overigens Fake news…

Fijne week allemaal!

Arjen Lindeman