JO9-2: Voetbal is oorlog…

HBC JO9-2 – KHFC JO9-4: 2-13

Voetbal is een gevaarlijke sport. Rinus Michels – De Generaal – zei ooit: Voetbal is oorlog. Dat gaat mij te ver, maar gevaarlijk is het zeker. Coach Jean Paul mocht dat aan levende lijve ervaren. Wat begon als een onschuldig potje voetbal eindigde in een gebroken spaakbeen na een val. Een lelijke breuk waar maar 2 artsen in Nederland iets aan kunnen doen. Die hebben alleen geen tijd. Op zijn vroegst over 2 weken. Dat is dus lang pijnlijden in een mitella….

Vrijdagmiddag na de training kreeg ik twee dikke winterjassen van HBC om deze gure maanden warmpjes door te komen. Ik wilde JP – de eenarmige bandiet – een hart onder de riem steken. Dus besloot ik op de weg terug naar huis JP een jas alvast te overhandigen. Een vriendelijk bedoelde geste eindigde in een onbedoeld ironisch fiasco. Hoe krijg je in godsnaam zo een jas aan met een gebroken arm? ????????????

Zaterdagochtend was het JP toch gelukt met de nodige pijn en hulp van Moira na een halfuur de jas aan te krijgen… AUW! AUW! AUW! Bikkel! hahaha

Werd er ook nog gevoetbald? Jazeker! Het was even zoeken, maar al snel hadden we een aanvoerdersbandje gevonden om Jenoah om de arm te doen. Met Jenoah als stoere aanvoerder en Gijs op goal begonnen we wedstrijd zeker niet onaardig. John schreef in het boekje van JP de wissels op, want ook dat lukt niet met 1 arm.

We creëerden onze kansjes en Adam en Vico waren dichtbij een doelpunt. Koen mocht aantreden tegen een vriend(innetje) van “de Koninklijke” wat hem de hele week al wakker had gehouden. Die spanning zette hij professioneel om in daden. Koen scoorde 2x in de eerste helft wat onze gehele dagproductie van de dag bleef.

Gijs steeg boven zichzelf uit en was de onbetwiste MVP. Gijs was overal, bewaarde continu het overzicht en vond steeds de vrije man. Super!

Mick en Cruz stonden hun mannetje achterin maar er viel in de tweede helft niet meer tegenaan te dweilen toen de doelpunten kraan van KHFC open werd gezet. Rijpe doelkansen van Lars en Jenoah werden net niet verzilverd waarna we de bezieling en uiteindelijk de wedstrijd verloren: 2-13.

Gijs was na de wedstrijd erg ontdaan en baalde stevig van weer een verlies. Niet getreurd! We gaan voor de kerst echt nog wel potjes breken, maar hopelijk geen armen meer!

Fijne week allemaal!

Arjen Lindeman