Zondag JO19-1: Eerste overwinning met dubbele cijfers

HBC JO19-1 – KDO JO19-1: 14-3

Na 2 weken niet gespeeld te hebben konden onze jongens eindelijk weer de ‘kunstwei’ in! Beetje koud, maar wel goed voetbalweer. Uw verslaggever kon er de 2e helft niet bij zijn, maar van horen zeggen heb ik begrepen dat er lekker op los gescoord werd in deze 2e helft.

Aan het begin van deze wedstrijd bleek al snel dat HBC de bovenliggende partij was. Met wat snelle aanvalsacties van met name Stijn werd de verdediging van KDO veelvuldig getest. Lucas, rechtsachter, brak de score open. Met een perfecte gemikte kopbal. Vanuit zijn positie scoort Lucas normaliter niet zoveel, maar deze wedstrijd bracht hij daar verandering in.

In de 1e helft scoorde hij zelfs, na perfect voorbereidend werk van Nick, nog een 2e keer. Een andere mooie kopgoal was de 6-2 van Jort. Lekker hard in de kruising. Verdedigend vielen er wel een paar steekjes. Bas verving de geblesseerde Jelle en had nog redelijk wat te doen in het doel. Getuige ook de 3 tegengoals die te noteren vielen. Maar Bas deed het toch maar. Een groot compliment dan ook voor hem.

Voor de rest was het dus wel een beetje prijsschieten. De doelpunten varieerden van intikkertjes tot bijvoorbeeld een schitterende vrije trap van Lasse. Tim was volgens mij de topscoorder met 4 doelpunten. Weer lekker op dreef na zijn blessure.

Al met al leek het alsof pakjesavond al begonnen was. De grootste zege van HBC JO19-1 van deze competitie is in ieder geval binnen.

Volgende week moeten onze zonen echt aan de bak. Uit tegen de nummer 3 uit Amsterdam, OFC. Hopelijk zijn de geblesseerden Jelle, Thijs en wie weet ook Idzard(!) dan ook weer van de partij. Want dat gaat hoe dan ook een andere wedstrijd worden. Iedereen zal aan de bak moeten om de 2e plaats veilig te stellen.

Peter Tienstra