JO19-1: Grote overwinning op tegenvallende tegenstander

OFC JO19-1 – HBC JO19-1: 2-9

Deze eerste zondag van december was het voor JO19-1 de dag dat er echt gewonnen moest worden van de nummer 3 van deze competitie. Om de 2plaats veilig te stellen en zodoende een plaats naar de promotiepoule af te dwingen. Vooraf werd er enigszins tegen deze opponent uit Oostzaan opgekeken.

De eerste 10 minuten op deze warme december dag in Oostzaan leek het er ook op dat het een gelijkwaardige tegenstander was. Maar langzaam maar zeker namen onze jongens het heft in handen om dit niet meer af te staan. Het score verloop zegt voldoende: 3 goals voor HBC in de 1helft. Zes goals in de 2helft. En weer was het Lucas die met een mooie steekpass de wedstrijd open brak. Tim schatte de pass goed in en passeerde de keeper van OFC met een mooi geplaatst schot na zo’n 20 minuten spelen.

HBC VoetbalKort daarop maakte hun rechtsback onnodig ‘hands’ in hun eigen strafschopgebied. Stijn benutte de penalty op formidabele wijze, 0-2. En 5 minuten voor tijd nam HBC snel een vrije trap die feilloos door Tim werd verzilverd, 0-3. Tussendoor schoot de spits van OFC nog wel op de lat.

Het was dus wel af en toe uitkijken geblazen bij balverlies. Jelle had voor de rest niet veel te doen in deze 1helft. Een aantal spelers van OFC raakte zichtbaar uit hun doen door de overmacht van HBC. Dit resulteerde in behoorlijk wat gele kaarten voor een aantal spelers van OFC.

Zoals wel vaker bewaarden de Heemstedenaren het beste voor de 2helft. Vooral Jort liet zich gelden. Na een afgeslagen aanval van OFC stond de keeper van OFC een meter of 10 voor zijn doel. Op zo’n 30 meter afstand nam Jort de bal in één keer op zijn slof en schoot hem over de keeper in de goal. Een magistrale bal! En 0-4 dus.

Niet veel later viel de 0-5 door een verkeerde terugspeelbal van hun rechtsback. Wederom benutte Tim deze kans en schoot onberispelijk het vijfde doelpunt in voor HBC. Kort hierop was de verdediging even een klein beetje aan het slapen. En scoorde OFC een tegendoelpunt, 1-5. Het antwoord kwam snel daarop weer van HBC. Stijn brak op links door en wist de keeper van OFC in de korte hoek te verrassen, 1-6.

Een merkwaardige vrije schop genomen door de linksback van OFC belandde op miraculeuze wijze achter Jelle. 2-6 dus. Het antwoord hierop was weer duidelijk van onze jongens. Nadat eerst hun meest gefrustreerde speler eraf ging met rood, was het slotakkoord voor Jort. Een goed aangesneden voorzet van Stijn van rechts werd door Jort genadeloos ingekopt bij de 2paal, 2-7.

Een corner, genomen door Lasse werd door Jort dwars door het midden van de goal hard ingeschoten, 2-8. En uiteindelijk was het weer Jort die 2-9 mocht aantekenen na een mooie solo van Roman. Jort werd hiermee natuurlijk de man van de wedstrijd!

En HBC pakte zodoende mooi 3 punten op een concurrent . Als onze zonen dit niveau vast houden, dan is de promotiepoule snel in zicht.

Peter Tienstra