Monsterscore uit tegen Real Sranang

Real Sranang 1 – HBC Zondag Heren 1: 0-11

Ondanks het slechte weer (heel veel regen) begon HBC goed aan deze wedstrijd. Al in de 7e minuut wist Wouter na een voorzet van Jesse HBC op een 1-0 voorsprong te zetten. In de 10e minuut was het alweer raak, want Jeroen bracht Luke in stelling en deze maakte de geboden kans goed af.

Daarna was het wachten op doelpunt nummer drie. HBC kreeg daarvoor twee grote kansen, maar helaas werden deze niet benut.

De wedstrijd werd wat rommeliger toen een speler van Real na twee keer geel zijn rode kaart had ontvangen en in de dug-out plaatsnam en weigerde weg te gaan. Hierdoor ontstond een onnodige onderbreking die HBC geen goed deed. Zo bleef het tot de rust 0-2.

Na de rust krijgt HBC weer kansen om de voorsprong te vergroten. Uit een vrije trap van Wouter kopt Steve naast en een vrije trap van Nigel wordt door de keeper uit de bovenhoek getikt. Gelukkig wordt het wel 3-0 door Jesse die een pass van Dave goed afrondt.

Na een goede voorzet vanaf links schiet Luke tegen de keeper aan, maar in de rebound schiet Lance de 4-0 binnen. Vlak hierna raakt de keeper van Real geblesseerd en moet er een speler op doel en gaat Real door met 9 man.

Hier maakte HBC dankbaar gebruik van, want Luke en Wouter weten daarna nog 2 keer te scoren en Jesse zelfs 3 keer.

Door deze monsterscore en het feit dat DCG gelijk speelde staat HBC nu aan kop in de 3c-klasse. Aanstaande zondag is de topper tegen DCG. Mannen, veel succes!

Rob Roomeijer

HBC Voetbal