Zondag Heren 1 haalt een verdiende overwinning

HBC Zondag Heren 1 – Alliance Zondag 1: 4-1

De wedstrijden tegen Alliance ’22 in de 4e klasse waren altijd topwedstrijden en het was nooit te voorspellen wie de winnaar zou zijn. Hoe zou het zijn in de 3e klasse?

Alliance kon niet aantreden in zijn sterkste opstelling, terwijl HBC wel compleet was. Vanaf het begin liet HBC er geen gras over groeien en wist in de eerste minuut al te scoren. Door goed afjagen van Menno kwam de bal bij Luke die wist te scoren.

Hierdoor liep Alliance constant achter de feiten aan en was het wachten op de 2-0. Deze kwam pas in de 38e minuut toen Luke Nigel aanspeelde en in in de draai via de binnenkant van de paal wist te scoren.

Vlak voor de rust had Nigel de kans om 3-0 te scoren nadat hij werd vrijgespeeld, maar in plaats van af te spelen schoot hij zelf naast het doel van Alliance ’22.

Zoals HBC in de eerste helft ook snel wist te scoren, zo verging het ook Alliance. Het had hierbij wel de hulp nodig van HBC. Wouter de Bruin dacht de bal in de verdediging op te kunnen ruimen, maar helaas scoot hij tegen een spits van Alliance aan en de bal verdween in de boven hoek en was het plotseling 2-1.

Hierdoor kreeg Alliance weer hoop op een beter resultaat, maar gelukkig bleef dit uit. In de 73e minuut gaf Menno een goede pass op Neil, die net was ingevallen en nog geen bal had geraakt. Zijn eerste balcontact was prachtig, want hij wist HBC op een 3-1 voorsprong te brengen.

In de 82e minuut krijgt HBC Alliance definitief op de knieën. Jesse speelt Luke aan en na goed doorzetten zet hij de 4-1 op het scorebord.

Al met al een belangrijke en verdiende overwinning, temeer omdat de concurrenten bovenin de tabel punten lieten liggen.

Rob Roomeijer