Zondag JO19-1 sluit seizoenshelft af met afgetekende overwinning

HBC JO19-1 – DIOS JO19-1: 3-0

Er waren redelijk wat pogingen nodig om DIOS met een goed elftal naar Heemstede te laten komen. Uiteindelijk is het gelukt. Op dinsdagavond 18 december met hun 1ipv 2elftal maakte DIOS zijn opwachting in Heemstede. Voor onze O19-1 spelers een betere uitdaging dan hun tweede elftal.

Weliswaar spelen zij in de Hoofdklasse, maar HBC JO19-1 heeft natuurlijk een meer dan Hoofdklasse-waardig team. De wedstrijd was overigens niet echt een hoogtepunt van deze competitie. HBC was op alle fronten beter. Op het middenveld wonnen zij veelal de slag en verdedigend werd weinig verzaakt.

Aanvallend hadden er misschien meer doelpunten gemaakt kunnen worden, maar daarvoor lag het tempo in de wedstrijd eenvoudig weg te laag. De doelpunten die gemaakt werden waren wel oogstrelend. Een mooie knal van Dave op de rand van het strafschopgebied halverwege de eerste helft betekende de 1-0. De 2-0 werd door Sadio gemaakt. Met een knappe individuele actie en mooi schot in de verre hoek wist hij de keeper van DIOS te verschalken. In de tweede helft maakte Jort knap de 3-0 na een mooie pass van Nick.

Al met al kunnen we stellen dat het een waardig slot was van dit eerste half jaar van het seizoen 2018-2019. Hoogtepunt was de uitwedstrijd tegen Olympia Haarlem. Weliswaar de enige wedstrijd die werd verloren, maar toch de beste wedstrijd van onze jongens. Ze toonden aan zeker een niveau hoger te kunnen acteren. Onder leiding van Bart en Marcel moet dit gaan lukken.

Dank aan Egmont voor zijn lijnrechterschap. Sterkte voor Idzard (bijna wedstrijdfit) en Menno.

Peter Tienstra

HBC Voetbal