AZ Voetbalschool Seminar: Wat is ‘echt’ talent?

Wat is ‘echt’ talent? Het is de vraag die donderdag 7 maart 2019 centraal staat tijdens het jaarlijkse AZ Voetbalschool Seminar. Het symposium brengt jaarlijks ruim 400 trainers, coaches, leiders, coördinatoren en bestuursleden van bij de AZ Voetbalschool aangesloten amateurclubs bij elkaar.

Cognitie en biologische leeftijd
Voor de jubileumeditie worden specialisten in uiteenlopende vakgebieden uitgenodigd. AZ schuift zelf sprekers naar voren en haalt ook gasten van buiten de voetbalwereld naar Alkmaar. Zij vertellen over onder meer de rol van cognitief vermogen en biologische leeftijd in het bepalen van wat ‘echt’ talent is. In de komende weken worden via AZ.nl één voor één de sprekers bekendgemaakt.

Bedreiging Nederlands voetbal
Met het stellen van de vraag wat echt talent is, wordt op het AZ Voetbalschool Seminar 2019 gezocht naar de oplossing voor de grootste bedreiging van het Nederlands voetbal. Ze moeten voorkomen dat in een vroeg stadium de spelers worden geselecteerd die op jonge leeftijd goed lijken omdat gekeken wordt naar de verkeerde criteria. Zo zitten Nederlandse jeugdopleidingen vol met spelers die te vroeg als goed worden bestempeld, en delven de echte talenten vaak het onderspit.

Speeddaten
Tussen de presentaties op het drie uur durende AZ Voetbalschool Seminar door krijgen de deelnemers de ruimte onderling te discussiëren over de behandelde materie. Bij deze speeddate-sessies schuiven specialisten en trainers uit de AZ Jeugdopleiding aan.

AZ Voetbalschool
Het voetbalcongres maakt deel uit van de AZ Voetbalschool, de samenwerking tussen AZ en amateurverenigingen in de regio. Door kennis te delen tillen de clubs gezamenlijk het voetbalniveau in Noord-Holland naar een hoger plan.

Datum en locatie
Het AZ Voetbalschool Seminar vindt plaats op donderdag 7 maart in de Georg Kessler Lounge van het AFAS Stadion. De avond start om 19:00 uur en wordt rond 21:45 uur afgesloten met een borrel.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich individueel inschrijven via deze link. Aanmelden is noodzakelijk, aangezien u alleen naar binnen kunt met het e-ticket dat u vervolgens per mail ontvangt. Heeft u vragen over het AZ Seminar? Mail dan naar voetbalschool@az.nl.