In Albufeira (dag 1)

Donderdag 10 januari was het al zeer vroeg dag. Om 03:15 uur ging de wekker. Het was koud buiten en stil op de weg naar Heemstede. De bus stond al keurig klaar en de mannen van HBC Voetbal kwamen druppelsgewijs aan. De ogen gingen nog niet makkelijk open, maar de sfeer zat er al wel goed in. De heren Piet Soomer en Hans Touw waren scherp en lekker op dreef!

HBC VoetbalNa een busrit van een uur kwamen we aan op Rotterdam The Hague Airport. Het was er druk. Zeker tien mannen- en vrouwenteams met staf en sponsors stonden te wachten om op voetbalkamp naar Portugal te vertrekken. Gelukkig stond het team van trainingskampen.nl de HBC-delegatie al op te wachten. Toen we eenmaal in het vliegtuig zaten, ging bij menig HBC’er het licht uit en sloten de ogen zich weer even. Na een vlucht van 3 uur ontwaakten de inzittenden van het vliegtuig en kwamen we aan op vliegveld Faro in Portugal. Daarna volgde nog een korte busrit naar het hotel.

433 Magazine maakte ondertussen even van de gelegenheid gebruik om aan John van der Goes, sponsor HBC en lid van de Heerenclub, te vragen waarom de sponsors ook mee gaan op trainingskamp.

Trainen jullie mee dan? John: ‘Ik ben al 50 jaar lid van HBC en ik voetbal nog wel, maar wel iets minder fanatiek dan 30 jaar geleden. Hier in Portugal laat ik het trainen aan de jongere garde over. Ik ga mee, omdat ik van de club, teambuilding en gezelligheid houdt.’

Om 16.00 uur begon de selectie onder een strak blauwe lucht aan de eerste training. De jongens hebben er zin in. Er wordt hoog gehouden en de eerste ‘panna ‘ werd al snel onder luid applaus en met veel gelach gemaakt. De voorbereiding op de Algarve Cup is gestart!

Na de training is het tijd voor het avondprogramma. Eerst een lekker hapje eten en dan door naar de voetbalwedstrijd op het hoogste niveau tussen Portimonense (nummer 8, red.) en Sporting Braga. (nummer 2, red.). Dat belooft een mooie wedstrijd te worden.

Lees ook 433 Magazine

HBC Voetbal