In Albufeira (dag 2)

Na een leuke wedstrijd tussen Portimonense en Braga, de wedstrijd eindigde in een gelijkspel 1-1, vertrok de HBC-delegatie donderdagavond lichtelijk onderkoeld en vermoeid terug naar het hotel om direct van een goede nachtrust te gaan genieten.

Vandaag, vrijdag 11 januari, werden ze ontspannen en uitgerust weer wakker en scheen de zon weer volop met een strakblauwe hemel. ‘Wat wil een mens nog meer als je hoort dat het weer in Nederland een stuk minder aangenaam is dan hier, heerlijk!”, zegt fotograaf Marcello Geerts. Na een stevig Engels ontbijt vertrok de bus om 10.45 uur weer keurig op tijd richting de trainingslocatie in Armaçäo de Pera.

HBC VoetbalAlle sponsors gingen mee om de training van de jongens van HBC te bekijken. Eenmaal bij de trainingslocatie aangekomen vroeg Remco Kokkelkoren om een bal Ralph de Zwart, Sil van Deutekom, John Schilder en Marnix Bakker wilde ook graag met hem meedoen. Zowel het hooghouden, strakke ballen als de lange passes gingen goed. Volgens ons was de selectie daar zelfs stiekem wel een beetje jaloers op. De panna van Ralph op Remco hakte er goed in en we besloten vervolgens het serieuze voetballen maar aan de jonge garde over te laten.

Na de training van de jongens reden we naar het hotel om direct aan te schuiven voor de lunch. Piet Soomer herinnerde de sponsors er aan dat ze maar 20 minuten de tijd hadden om te lunchen. De paniek was zichtbaar in de ogen van de heren tot ze hoorden dat ze werden verwacht op een prachtige wijngaard voor een rondleiding en een wijnproeverij met heerlijke hapjes. De middagtraining van de selectie werd geannuleerd. De jongens zijn goed voorbereid op de Algarve Cup die morgen wordt gespeeld. In plaats van de middagtraining besloot de selectie een lange strandwandeling te maken in het kader van de teambuilding.

Vanavond staat er niets op het programma voor de mannen van HBC. Zij doen rustig aan en bereiden zich voor op de strijd om de Algarve Cup morgen. Daar willen de mannen van Jasper Ketting tenslotte een goed figuur slaan.

Lees ook 433 Magazine

HBC Voetbal