In Albufeira (dag 3)

De dag begon weer goed, na een korte nacht, met een lekker zonnetje en een strakblauwe hemel. De jongens van HBC zijn fit en klaar voor de Algarve Cup – georganiseerd door voetbalkampen.nl.

HBC VoetbalGisteravond werden we getrakteerd op een hele leuke verrassing. De selectie kreeg voor de reis de opdracht van trainer Jasper Ketting om een spelletjesavond te organiseren voor het hele team, inclusief sponsoren, begeleiding en de Heerenclub.

De avond verliep zeer goed. Het was gezellig en er werd veel gelachen. We begonnen met de HBC- quiz met voetbal- en algemene vragen, die we in teams van 2 personen moesten beantwoorden. Na een korte pauze werden we in teams van 6 personen ingedeeld en deden we oergezellige spelletjes als bierpong, Wie ben ik, yahtzee en kaarten.

Doordat we allen fanatiek aan het spelen waren, vergaten we de tijd en werden we op een gegeven moment door de bewaking gesommeerd te stoppen. We besloten naar het dorp te gaan voor een ‘laatste’ drankje. Om 04.30 uur rolde de laatste der Mohicanen zijn bedje in.

HBC VoetbalOm 08.30 uur kraaide de haan al weer en na een heerlijk ontbijt vertrok de bus om 11.00 uur naar voetbalstadion Lagos. Derdeklasser HBC neemt het daar op tegen drie eersteklassers Emmen, Brielle en Legmeervogels. In de bus werden volop herinneringen opgehaald van vorige voetbalkampen in Oostenrijk, België en Berlijn. Mooie momenten, sterke verhalen, leuke anekdotes en wedstrijdanalyses passeerden de revue.

Om 13.00 uur trapte Emmen af tegen Legmeervogels. Alle clubs waren aan elkaar gewaagd, HBC deed niet onder aan de eersteklassers. De wedstrijden tegen Brielle en Emmen werden allebei met 1-0 verloren. Regiogenoot Legmeervogels uit Uithoorn won de Cup met de gouden oren.

Rond 18.30 uur waren we terug in ons hotel om ons voor te bereiden op onze laatste avond hier in Portugal.

Lees ook 433 Magazine

HBC Voetbal