Nieuwe keeperstrainer Serge van den Ban

Serge van den Ban heeft als keeperstrainer een contract getekend voor anderhalf jaar bij HBC Voetbal. Zijn komst versterkt de technische staf van Jasper Ketting in de mogelijkheden om de ambitieuze doelstellingen van HBC te realiseren.

Hij wordt – samen met Danny Vinken – verantwoordelijk om het niveau van de selectiekeepers te verhogen. Serge neemt als keepers-coach op wedstrijddagen van Zondag Heren 1 ook plaats op de bank naast Jasper Ketting. Serge heeft een goed gevoel overgehouden aan de gesprekken met Jasper Ketting en omarmt de ambitieuze aspiraties van HBC Voetbal.

Serge van den Ban begon met voetbal bij de Haarlemse voetbalclub DCO en speelde enige tijd in de jeugd van AFC Ajax. Later speelde hij voor HFC Haarlem, FC Dordrecht, MVV en Telstar.

Na zijn actieve carrière bleef Van den Ban actief in de voetbalwereld als keeperstrainer. Dit was hij bij AFC Ajax, FC Utrecht en Nederland -15. Toenmalig hoofdjeugdopleiding Andries Jonker stelde Van den Ban op 5 februari 2015 aan als keeperstrainer bij Arsenal, waar hij in de jeugdopleiding kwam te werken.

HBC Voetbal

Serge van den Ban, geflankeerd door hoofdtrainer Jasper Ketting (links) en penningmeester Eric Melein (rechts)