Zaterdag G1: Toernooi bij DEM

Het nadeel van een toernooi in januari is dat het slecht weer kan zijn. Best wel fris en regenachtig waren dan ook de ingrediënten voor vandaag. Heel wat anders dan bijvoorbeeld het zomerse toernooi bij HFC. Het voordeel daarvan is dan wel weer dat we direct na de Kerstvakantie de kans krijgen wat ritme op te doen voor de komende wedstrijden.

Ingedeeld in poule 4 was de openingswedstrijd tegen de vrienden van Uitgeest. Coach GEORGE gaf de voorkeur aan de vertrouwde opstelling, dus met ARJEN en MARTIJN als spitsen, BODIAM en DEBORAH op het middenveld en LIBAN, JOHAN en MAARTEN in de laatste linie met keeper SEBASTIAAN als sluitpost. De voorsprong werd ook snel door MARTIJN op het scorebord gezet.

Helaas zorgde de natte handschoenen en een polletje (waar kennen we dat ook alweer van) dat een schot van Uitgeest door de benen van de keeper in het doel verdween. Een incidenteel foutje dat hij later in de wedstrijd voortreffelijk herstelde. HBC kwam ook weer opnieuw op voorsprong. Nu door ARJEN, die nummer 2 en 3 voor zijn rekening nam. Na nog een misverstandje in de verdediging wist Uitgeest de 3-2 te maken, maar MARTIJN maakte aan alle onzekerheid een einde door het vierde, en zijn tweede, doelpunt te maken. Een goed begin is het halve werk, zeg maar.

De tweede tegenstander was KDO. Die hadden hun eerste wedstrijd ook gewonnen, dus de spanning stond er al direct op. Dat was ook terug te zien op het veld. Beetje zenuwachtig, maar volop strijd van beide kanten. De wissels, STIJN, JEROEN, DAVY en GERT-JAN lieten echter zien dat ze net zo goed in de basis kunnen staan. Opgezet door DAVY rondde MARTIJN de aanval af. Zo leek het tenminste, maar het was toch ARJEN die het laatste tikje gaf. De voorsprong van 1-0 werd vol vuur verdedigd en gelukkig niet meer uit handen gegeven.

Voor de derde wedstrijd was minimaal een gelijkspel de opdracht die de coach aan de spelers mee gaf. Op dat resultaat spelen lukte HBC heel goed. Enthousiast en geconcentreerd werd het spel gespeeld. Leuk om te zien met sterk spel op het middenveld en goede reddingen van beide keepers. Met de 0-0 eindstand was het beoogde resultaat gehaald en konden de handen de lucht in van en voor de kampioenen.

De toernooi opzet was zodanig dat daarna de uitslagen van alle poules bij elkaar geteld werden. Van de 16 teams kwam HBC daardoor op een hele mooie 4e plaats uit.

Een knap resultaat, waardoor de nog 2 resterende competitiewedstrijden met vertrouwen tegemoet gezien kunnen worden.