Zondag Heren 1 maakt hoge verwachtingen (toch) waar

De Meer 1 – HBC Zondag Heren 1: 0-6

Na een zeer geslaagd trainingskamp in Algarve moest vandaag na de winterstop worden aangetreden tegen het eerste team van De Meer. Onze verwachtingen waren hoog gespannen, maar werden in de eerste helft toch wel een beetje getemperd. Het vlaggenschip van HBC leed namelijk veel onnodig balverlies tegen de stugge tegenstander.

Gelukkig wist HBC wel tweemaal te scoren, waardoor de kans op een positief resultaat wel overeind bleef. In de dertigste minuut zendt Bart een pass op Luke, die de laatste man uitspeelt en beheerst weet te scoren. Vlak voor de rust wordt het 2-0 als Luke de bal doortikt op Jesse die daardoor alleen voor de keeper komt en de kans goed afmaakt.

Gelukkig is het spel in de 2e helft veel beter en is het wachten op meerdere doelpunten. Die komen er ook, want na een goede pass van Robin komt na een verdedigingsfout de bal bij Jesse die zo zijn tweede doelpunt weet te maken.

Steve probeert het van afstand, maar helaas tikt de keeper de bal uit de benedenhoek. Luke krijgt vlak daarna een grote kans, maar hij twijfelt tussen schieten en afspelen en daardoor gaat de kans verloren.

Uit een corner van Wouter schiet Steve goed in, maar zijn inzet wordt van de doellijn gehaald. Uit een aanval die van achteruit wordt opgezet en waarbij iedereen de bal maar één keer raakt, komt de bal bij de ingevallen Neil die in het strafschopgebied onderuit wordt gehaald. Uit de toegekende stafschop weet Luke weer te scoren.

Vervolgens zendt Nigel een pass door het midden die bij Luke komt. Deze omspeelt de keeper en scoort zijn derde doelpunt. Hierbij blijft het niet, want Luke weet nogmaals te scoren na een pass van de goedspelende Dave, zodat de eindstand op 0-6 komt.

Mannen, veel succes volgende week uit tegen IVV.

Rob Roomeijer

HBC Voetbal