Galavoorstelling van mooiweer-voetballers

HBC JO9-2 – VVH Velserbroek JO9-1: 17-1

The early bird catches the worm, zeggen de Engelsen. Dat zal allemaal wel, maar alom bekend is dat het sterrenensemble van JO9-2 vóór 10 uur in de morgen zelden punten pakt.

Dan hebben we het nog niet eens over Koning Winter. Koning Winter scheept ons op met kale bomen, bevroren sloten en keiharde leren ballen. Het kwik ver onder nul en windvlagen waar iedereen tot op het bot van moet bibberen. Vergeet niet die rottige stijve veters die op het veld met blote vingers niet meer te strikken zijn zonder tussendoor 3x hard in je vuisten te blazen. Veel afgelastingen en als het een keer doorgaat spaarzame puntjes voor JO9-2 in de kou. Onze vriend is Koning Winter niet.

Dit weekend brak de voorjaarsvakantie aan en hoe! Koning Winter is definitief verslagen. Prachtig zonnig weer en bladstil. Als je goed luistert in bed hoor je ‘s morgens alweer de vogeltjes fluiten.

Kun je nog geen afscheid nemen van Koning Winter moet je net als Lars richting de Alpen of nog verder naar Val Gardena. Lars, Jean Paul en Moira geniet van een heerlijke skivakantie! Ondertussen neemt Koen het ervan in Barcelona. Meteen ook de plaatselijke FC bewonderen. Enjoy en veel plezier familie Pieterse bij die wedstrijd!

Met exact zes spelers mochten we vandaag om 11h aantreden tegen VVH Velserbroek. Een luxe aanvangstijd waar we wel wat mee kunnen als JO9-2. In combinatie met het voorjaarszonnetje belooft dat een giftige cocktail wat JO9-2 omzette in vuurwerk op de grasmat. En vuurwerk werd het!

VVH Velserbroek werd getrakteerd op een galavoorstelling van de bovenste plank. Ik heb begrepen dat er zelfs na Wie is de mol dit keer bij Moltalk uitgebreid nagepraat werd over ons optreden. Veronica inside belde om de primeur te hebben. Jack van Gelder nodigde via mij Jean Paul uit om plaats te nemen bij Rondo. Ik heb Jean Paul verexcuseerd in verband met de wintersport. Jack legde er zich uiteindelijk bij neer. Wat gebeurde er vandaag dan?

Na een korte warming met de opa van Cruz kort maar krachtig op goal bij het afronden startten we de wedstrijd. Iedereen had er zin en dat straalde er van af. Oogstrelende combinaties eindigen veelvuldig vlak voorlangs, op de paal of net over. OEOEOE AAAAHHH klonk het over het hoofdveld vanuit de dug out waar alle moeders en een paar oma’s zich hadden verzameld. Ik maak hierover natuurlijk geen flauwe grappen. Er werd gewoon gepassioneerd voetbal gekeken!

Adam, Gijs en Jenoah wisten het eerste kwart al het net te vinden. Wat een feest. Gijs groeide en groeide. Hij sloot de wedstrijd af met maar liefst 5 doelpunten. Die allemaal het resultaat waren van doorzetten en de echte wil om te winnen. Een verdiend verjaardagskado!

Aanvoerder Jenoah – alias das Phantom – wist natuurlijk ook zijn goaltjes mee te pikken. Een stuk of 4. De snelheid van Das Phantom is bekend maar ook zijn traptechniek heeft grote sprongen voorwaarts gemaakt. Zijn laatste goal was vanaf eigen helft. Wat zegt u? Van eigen helft. Echt ongelooflijk, wat een knal!

Cruz flegmatiek als altijd speelde zijn eigen wedstrijd. Als een actie niet mooi mag worden uitgevoerd begint hij er doorgaans niet aan. Kappen en draaien totdat je tegenstander of jijzelf erbij neervalt, maar leuk voor het publiek is het wel. Met zijn droge harde wreeftrappen werkte hij vandaag 3 doelpunten binnen. Onhoudbaar voor het arme keepertje.

Vico keepte het eerste kwart met zijn prachtige nieuwe tenue, maar ging daarna voetballen. Goals moesten er gemaakt worden. Spannend bleef het met alle kansen, maar in de laatste minuut wist de blonde kickbokser uit de Molenwijk nog even 2x af te drukken. Super!

Adam was na zijn ziekbed van vorige week vandaag weer 100%. En als Adam in vorm is, is hij de Mimoun Mahi van JO9-2. Sierlijk werkt hij zich langs de tegenstander en werkt af met een gemak waar we naar opzoek zijn. Adam maakte er ook 3 of 4. Een telraam was niet gek geweest.

Ik ga langzaam naar het einde van dit stukje proza. Het slotstukje wijd ik aan Mick. Wat een genot om naar te kijken. Mick voelde aan alles dat er vandaag meer inzat dan ooit te voren. Een ruime zege kon niet eindigen zonder een doelpunt van zijn hand. Of beter zijn voet. Mick raakte 3x de paal voordat hij uiteindelijk scoorde. Prachtig hoe iedereen van de banken kwam toen de bal erin ging. Gijs vloog Mick om zijn nek. Mick wilde juichen, maar bleef ook cool. Ik weet zeker dat hij van binnen ontplofte van genot. Mooier wordt het niet.

Super gedaan allemaal. De volgende keer doen we het nog een keer voor als Lars en Koen er weer bij zijn.

Goed weekend,

Arjen Lindeman