HBC bezorgt DCG eerste nederlaag!

HBC VoetbalHBC Zondag Heren 1 – DCG 1: 3-2

Na afgelopen dinsdag voor de beker AFC (ZAT) met 2-1 te hebben verslagen stond vandaag de topper tegen koploper DCG op het programma. Wilden we nog mee doen om het kampioenschap, dan moest er vanmiddag gewonnen worden.

In de 4e minuut komt Eric op rechts vrij door en staat Neil voor de goal. Helaas komt de voorzet niet aan en gaat de kans op een voorsprong verloren. Een minuut later wordt in onze achterhoede niet goed weggewerkt en wordt dit afgestraft en komen daardoor al snel op een achterstand.

HBC VoetbalIn de 16e minuut wordt het zelfs 0-2 omdat na een corner op het rand van ons strafschopgebied niet goed gehandeld wordt en de aanvoerder van DCG vol uit kan halen. DCG won de eerste helft vaak de persoonlijke duels al kreeg Luke vlak voor de rust 2 maal de kans om een tegendoelpunt te maken.

In de tweede helft werd door HBC wat feller gespeeld. Werden meer duels gewonnen en liet HBC ook goed voetbal zien. In de 51e minuut nam Neil na een corner van Wouter de bal op zijn pantoffel en zorgde ervoor dat HBC weer in de race bleef. De tweede goal bleef lang uit, want na een vrije trap van Wouter wist Neil door te koppen. Helaas miste Wouter en ging deze kans verloren.

In de 84e minuut was het wel raak, want van een misverstand tussen de laatste man en de keeper wist Luke te profiteren en met het hoofd te scoren. Nog geen minuut later was het 3-2 voor HBC, want na een lange bal van Steve belandt de bal op de rug van Luke en daardoor voor zijn rechtervoet. Hij treuzelde niet en haalde vol uit.

HBC VoetbalDaarna had de niet geheel fitte Jesse de wedstrijd kunnen beslissen, maar dit lukte niet. Luke werd uitgeroepen tot Man of the Match, maar zeker ook moet Bram worden genoemd die weer enkele belangrijke reddingen moest verrichten. Zelfs vlak voor tijd.

Mannen, een prima wedstrijd en veel succes volgende week uit tegen IVV.

Rob Roomeijer