Wedstrijdverslag Zondag JO19-1: Compleet van de mat geveegd…

WEV-HEDW Zondag JO19-1 – HBC Zondag JO19-1: 7-1

De eerste wedstrijd in de promotie-poule voor de hoofdklasse is voor onze mannen in een ontluisterende nederlaag geëindigd. Een tegenstander van het kaliber van Olympia Haarlem uit de poule van voor de winterstop was duidelijk teveel van het goede om dit tweede halfjaar van het voetbalseizoen mee te beginnen.

Waar het allemaal aan lag, is aan de coach natuurlijk om te analyseren. Een feit is dat HBC JO19-1, zo leek het, geen rekening had gehouden met zo’n goede tegenstander. Binnen 20 minuten stond het 4-0 voor de ploeg uit de Watergraafsmeer in Amsterdam. En dat was niet eens geflatteerd. Van alle kanten werden de Heemstedenaren voorbijgelopen of voorbij gecombineerd. Duidelijk was dat de individuele kwaliteiten van HBC niet opgewassen waren tegen die van WEV-HEDW.

Dit kon de eerste helft niet gerepareerd worden door ander positiespel of wissels. Mentaal geknakt snakten de jongens naar de rust. Ondertussen was de stand na 45 minuten opgelopen tot 6-1. Hoogtepunten van de kant van HBC waren het knappe doelpunt van Sadio en de acties van Thijs aan de rechterkant. Hij werd helaas de wedstrijd uitgetrapt door de rechtscentraal van WEV-HEDW. Die wel een gele kaart kreeg, maar mocht blijven staan. Zo doet een ploeg dat dus die er alles voor over heeft om te winnen.

In de tweede helft wisselde Bart een viertal spelers. Er werd met meer druk naar voren gespeeld en centraal achterin werd meer zekerheid ingebouwd. Idzard lijkt weer de oude Idzard geworden. Mede door zijn toedoen (en de panna van Roman) kon de rechtsback uiteindelijk toch vertrekken met rood. Het mocht allemaal niet meer baten. Eén corner kregen de Amsterdammers maar te nemen in de tweedehelft. Deze ging er helaas ook nogal knullig in.

WEV-HEDW speelde wat meer met de handrem erop en lieten onze mannen wat meer voetballen. Dit was vanaf de zijlijn in ieder geval prettiger om te zien. De tweede helft hebben de jongens dus maar met 1-0 verloren hebben. Voor wat het waard is natuurlijk. In ieder geval kreeg HBC weer wat meer kleur in het gezicht.

Deze wedstrijd maar snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd tegen Abcoude.  Dat dit tweede halfjaar heel anders gaat verlopen voor HBC JO19-1 dan het eerste halfjaar is een ding wat zeker is. De tegenstanders zullen van minstens hetzelfde kaliber of beter zijn.

Het zal even wennen worden voor iedereen die de Zondag JO19-1 een goed hart toe draagt.            .

Peter Tienstra

HBC Voetbal