Zaterdag G1: Een goed begin…

HBC Zaterdag G1 – ZCFC G1: 3-2

De nieuwe competitiestart kent voor HBC een goed begin. Een flitsend begin tegen Waterloo werd voortgezet met een volgende overwinning. In Heemstede kwam ZCFC op bezoek. De voltallige selectie van 13 man (eigenlijk 12 man en 1 vrouw) wachtte ze vol vertrouwen op.

De scheids liet het basisteam beginnen. De gebruikelijke patronen ontwikkelde zich en al snel liet ARJEN de handen van het publiek de lucht ingaan, 1-0. ZCFC was zeker niet het zwakke team dan aanvankelijk bedacht, dus de complete verdediging had ook de handen vol. Tot scoren kwamen zij echter niet. JEROEN wel. Vlak voor rust maakte hij op aangeven van ARJEN de tweede voor HBC.

Coach GEORGE had alle wissels al de invalbeurten gegeven en stuurde zijn basisteam weer het veld in voor de tweede helft. De wedstrijd bleef onder controle. Ook na het tegendoelpunt van ZCFC, waardoor het weer spannend werd, bleef HBC goed doorgaan. MATHIJS had nog een mooie kans, maar het was weer JEROEN die de voorsprong opnieuw op 2 bracht, 3-1. Er ontstonden nog wel wat kansen voor HBC, maar scoren lukte niet meer. ZCFC maakte er nog wel een. De scheids vond het mooi zo en floot de wedstrijd af.

Na twee duels al zes punten. Een heel ander begin dan in de najaarscompetitie. Het halve werk is gedaan. We zijn benieuwd waar het toe leidt…