Zaterdag G1: Een nieuw begin…

Waterloo G1 – HBC Zaterdag G1: 2-6

Het is voorjaar bij de KNVB. Althans, zo wordt het 2e gedeelte van de competitie genoemd. Een nieuwe indeling en iedereen begint weer met 0 punten. Volop mogelijkheden dus om er weer wat moois van te maken. In Driehuis wacht Waterloo voor de eerste wedstrijd.

Coach GEORGE tovert, mede door ziekte (MAARTEN) en blessure (SEBASTIAAN), een verrassende opstelling uit zijn hoge hoed. MARTIJN speelt nu centraal achterin in plaats van “valse” spits en JOHAN krijgt de taak om het middenveld te sturen.

HBC gaat fanatiek van start, direct resulterend in kansen voor spits ARJEN. Na een paar pogingen is hij al binnen 5 minuten succesvol en is de 0-1 voorsprong een feit. HBC blijft sterker, eigenlijk in alle linies. Er zijn ook eindelijk weer eens mooie combinaties te zien, die vaak bij JOHAN en BODIAM beginnen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er met 0-2 (weer ARJEN) rustig gerust kan worden.

De coach heeft geen reden om veel te wijzigen, dus keepster DEBORA kan ook de 2e helft proberen haar doel schoon te houden. Ze wordt daarbij flink geholpen door LIBAN op links, aanvallend ook weer sterk, en afwisselend door GERT-JAN en STIJN op rechts. Intussen maakt ARJEN nummer 3 alvorens JEROEN nummer 4 laat noteren. Een mooie goal, in de kleine ruimte tussen de paal en de keeper, gevolgd door een lange rush naar de zijlijn om het te vieren.

Dan toch nog even een plaagstootje van Waterloo, maar ARJEN vergroot, met zijn 4e het verschil weer tot 4 doelpunten. Tijd om hem in te wisselen voor de andere spits MATTHIJS. Het lukt hem net niet te scoren. Net als JOHAN komt hij wel dichtbij, maar dat telt helaas niet.

De scheidsrechter beoordeelde een actie als vrije trap en Waterloo passeerde de keepster voor de 2e keer. Het slotakkoord was voor DAVY, die als geen ander zijn klassiekers kent en de eindstand op 2-6 bepaalde. Klasse!

Een goed begin is het halve werk. Het vertrouwen in eigen kunnen is er weer, dus wie weet hoe mooi het weer kan worden.

Leo Holdorp