Zondag Heren 1: Revanche smaakt goed!

ZSGOWMS 1 – HBC Zondag Heren 1: 0-3

De eerste competitiewedstrijd van HBC in de derde klasse werd tegen het goedspelende ZSGOWMS met 2-0 verloren. Zou het vandaag lukken om revanche te nemen?

Hoofdtrainer Jasper Ketting had tijdens de wedstrijdbespreking de spelers verteld dat ZSGOWMS beschikt over zeer behendige spelers, maar dat de verdedigers fouten gaan maken, als ze onder druk worden gezet. Dit bleek inderdaad wel, want na 8 minuten was het al raak. Jeroen zette de laatste man onder druk. Wist de bal afhandig te maken en beheerst te scoren.

Even later lopen de keeper en een verdediger elkaar in de weg en weet Luke gebruik te maken van dit misverstand en de score op 2-0 te brengen. Na 20 minuten komt HBC voor het eerst in de problemen, maar gelukkig gaat de inzet naast.

Vlak hierna weet Jesse zijn directe tegenstander weer uit te spelen en zijn schot wordt door de keeper over getikt. Vlak voor de rust komt HBC bijna op 3-0 als na een goede vrije trap van Wouter Neil over kopt.

Na de rust blijft HBC hetzelfde spelletje spelen en biedt ZSGOWMS weinig kansen. Jesse gaat er op links vandoor, zet goed voor op Luke maar helaas
schiet hij tegen de keeper aan.

Luke breekt door en kan Neil alleen voor de keeper zetten. Maar zijn pass is net niet goed. Net als Jeroen weet Luke ook de laatste man de bal te ontfutselen en de 3-0 te scoren, waardoor de wedstrijd gespeeld is.

Het had zelfs nog 4-0 kunnen worden, want na een goede actie van Neil komt de bal bij Robin terecht die Luke de kans geeft om te scoren. Maar deze inzet gaat helaas over.

Mannen, een prima wedstrijd en volgende week heel veel succes thuis tegen Bloemendaal!

Rob Roomeijer

Foto: John BeckmanHet Amsterdamsche Voetbal