Zondag JO19-1: Een geweldige mentale overwinning!

HBC Zondag JO19-1 – Abcoude JO19-1: 4-3

Zo is de stemming in volledige mineur en zo ben je weer helemaal met je hoofd in de wolken. Dat is enerzijds het mooie van sporten en anderzijds levert dat ook nog wel eens een teleurstelling op. Getuige de nederlaag van vorige week…

Deze mooie zondag in februari viel het voor de mannen uit Heemstede uiteindelijk de goede kant op en kon voor even de polonaise gelopen worden. De tweede wedstrijd in deze hoofdklasse promotie-poule moesten de jongens thuis tegen het onbekende Abcoude spelen. Zij hadden de eerste wedstrijd thuis gelijkgespeeld, dus konden wel aardig voetballen. Na een flitsende start, met een doelpunt door Jort gemaakt in de derde minuut, zakte het spelniveau van HBC terug naar een bedenkelijk niveau. Het leek wel of de echte wil om te winnen ontbrak.

Misschien was er een excuus. Een aantal spelers was geblesseerd en een aantal jongens waren op vakantie. Vanaf de 10minuut maakte Abcoude 3 doelpunten. Twee daarvan waren er zeker onder normale omstandigheden nooit in gegaan. Maar een feit is dat met een 1-3 achterstand de rust werd ingegaan. Zo’n achterstand was al bijna een jaar niet meer voorgekomen. Hoe hier uit te komen? Het middenveld van HBC liet de jongens van Abcoude te veel voetballen, waardoor de verdediging in de problemen kwam. Vooral hun sterke en snelle rechtsbuiten kon niet beteugeld worden. Ondanks het feit dat Bas geweldig speelde en misschien wel de beste man van de wedstrijd was.

In de tweede helft vonden er wat omzettingen plaats. Menno ging rechtsbuiten spelen. Zijn inzet en doorzettingsvermogen gaven de juiste aanzet om de tegenstander op de knieën te krijgen. HBC begon het spel te domineren en Abcoude kwam er niet meer aan te pas. Bij uitvallen wisten Lasse en Matthijs het achterin samen met Bas en Luuk dicht te houden. En Jelle was ook nog paraat om toch nog doorgebroken spelers van Abcoude af te stoppen. De aanval van HBC zette veel meer druk op de verdedigers van Abcoude. De middenvelders  wonnen meer duels en speelden slimmer tussen de linies door. De inbreng van Thijs zorgde ervoor dat de verdedigers van Abcoude verder naar achteren werden gedwongen.

Dit alles resulteerde uiteindelijk in twee doelpunten van Sadio en één doelpunt van Tim. Het laatste doelpunt van Sadio viel ver in blessuretijd, maar deed volledig recht aan het spelbeeld van de tweede helft.

Goed gedaan voor onze JO19-1 mannen. Dit was zeer zeker een mentale overwinning. Gelukkig ze kunnen het nog is door menig hoofd geschoten.  Zo werd het voor alle aanhangers van HBC JO19-1 alsnog een heerlijke zondag.

Peter Tienstra