3C gaat verder zonder Real Sranang

Twee weken geleden maakte het bestuur van de Amsterdamse club Real Sranang bekend dat het eerste zondagelftal uit de competitie zou worden gehaald. Vandaag is dat door de KNVB gedaan, waardoor de zondag derde klasse C verder gaat met een club minder.

Afgelopen zondag stond voor de tweede keer de wedstrijd tegen De Meer op het programma en wederom kwam Real Sranang niet opdagen. Reden voor de bond om het elftal uit de competitie te nemen. Daarnaast is de club een boete opgelegd.

De Amsterdammers hadden de rode lantaarn in bezit in de derde klasse C. Als gevolg van het verdwijnen van de club uit de competitie degradeert er dit seizoen geen andere club rechtstreeks, maar vervalt de strijd om de derde periodetitel. De ploeg die op de eindrangschikking het hoogst staat zonder periodetitel mag mee gaan doen aan de nacompetitie.

Door deze terugtrekking zullen de periodes ook worden aangepast. Doordat de 1e periode is gewonnen door IVV en de 2e periode door DCG houden zij het recht op deze periode.

De periodeverdeling gaat er nu als volgt uitzien:
Periode 1: winnaar IVV
Periode 2: winnaar DCG
Periode 3: gaat naar het hoogst geëindigde team in de eindstand, zonder periode.