Bekeravontuur helaas voorbij, maar wat een fantastische run!

Zondag Heren 1 – sv Huizen 1: 2-3

Huizen had zich goed laten voorlichten wat voor club HBC is. Dit was vanaf het begin duidelijk te merken. In de 1e minuut komt de spits al op Bram af, maar gelukkig weet Bram te redden. In de derde minuut komt een aanvaller van Huizen door en schiet op de paal. In de 7e minuut doet HBC wat terug. Na een mooie actie van Jeroen geeft hij een steekbal op Luke, maar helaas levert dit niets op.

Een actie van Neil bereikt Luke die alleen op de keeper afgaat, maar helaas redt deze de inzet. Huizen probeerde steeds met lange ballen van achteruit de zeer snelle buitenspelers te bereiken die regelmatig voor gevaar zorgden. Gelukkig wist Bram redding te brengen, maar moest voor de rust toch eenmaal capituleren, toen na een foute pass van HBC de spitsen onze laatste man konden uitspelen en wisten te scoren.

Meteen na de rust wist HBC op gelijke hoogte te komen. Een voorzet van Neil mislukte, maar in de kluts kwam de bal weer voor zijn voeten en knalde in de hoek. Deze gelijke stand duurde niet lang, want na een voorzet vanaf rechts kon de spits van Huizen inkoppen. De bal ging via de paal het doel in. Bram probeerde de bal nog te pakken, maar de scheidsrechter gaf aan dat de bal de doellijn was gepasseerd en keurde het doelpunt toe.

Na een goede voorzet van Jeroen wist Luke met het hoofd te scoren en de stand op 2-2 te brengen. Daarna kregen beide teams de kans om een voorsprong te bereiken. De grootste kans was in de 90e minuut voor Shady, maar helaas raakte hij de bal verkeerd.

Het was jammer dat door een foutje van Bram (onze beste man) Huizen in blessuretijd alsnog aan de overwinning kwam.

HBC heeft laten zien dat ze goed mee kunnen tegen hoger geplaatste tegenstanders en dat moet moed geven voor aanstaande zondag als we uit spelen tegen koploper DCG.

Mannen veel succes in Amsterdam volgende week.

Rob Roomeijer