JO19-1 laat zich te makkelijk wegzetten

Olympia Haarlem JO19-1 – HBC JO19-1 :7-0

De vorige keer had ik geschreven dat Olympia HBC blijkbaar nog zeer serieus nam. Gezien bovenstaande uitslag kan je wel stellen dat hun voorwerk veel vruchten voor hen heeft afgeworpen.

Onze jongens hadden waarschijnlijk vooraf wel het gevoel dat ze Olympia Haarlem aan zouden kunnen. Gezien het vorige resultaat, een nipte nederlaag en het toen vertoonde spel, was dat geen onlogische gedachte. De eerste helft werd met een 2-0 achterstand afgesloten. Een lucky goal voor Olympia na zo’n 5 minuten spelen en 1 hele snelle counter deden HBC de das om. De 2-0 vlak voor rust was echt een flinke tegenslag. Net op het moment dat een goede aanval van HBC over de rechterflank met een voorzet van Thijs en kopbal van Menno op de kruising door Olympia was afgeslagen vloog de bal er aan de andere kant in.

Een moment van onachtzaamheid werd dus direct afgestraft. Meestal zijn dit soort momenten cruciaal voor het resterende verloop van een wedstrijd. Over het algemeen hielden de Heemstedenaren Olympia in de eerste helft redelijk bij. Met een uitblinkende Matthijs, Roman en Tom en Lucas aan de zijde van HBC. Er vielen ook nog wat kansen te noteren voor Jort, Roman en Matthijs. Alleen stond het vizier vandaag niet op scherp. Dat het veel kracht had gekost om Olympia op afstand te houden bleek in de tweede helft.

De jongens uit Haarlem zetten na rust direct nog een tandje bij vanaf de aftrap. Ze combineerden met speels gemak en wisten hun buitenspelers steeds makkelijker te vinden. Bij HBC ging het eigenlijk steeds moeizamer. De vrije man werd niet gevonden. Er werd onderling matig tot niet gecoacht en vrij paniekerig gevoetbald. Het in de voet spelen van de bal gebeurde pas weer tegen het einde van de tweede helft. Toen stond het al iets van 5-0.

Een mooie aanval vanaf rechts via Nick en een voorzet van Lucas gaf Thijs de mogelijkheid om koppend de stand een leuker aanzien te geven. Ook deze kans werd helaas niet benut, de bal ging net over. Een paar minuten daarvoor had dezelfde Thijs wel een strafschop verdiend. Neergehaald net binnen het strafschopgebied. Maar de matig leidende scheidsrechter stond op zo’n 25 meter afstand te fluiten en vond dit dus een vrije schop en geen penalty. Jort kreeg de bal helaas niet tussen de palen.

Tot het einde van de wedstrijd liet Jelle nog even zien hoe goed hij kan keepen. Met een paar geweldige reddingen wist hij er nog voor te zorgen dat Olympia niet met een nog grotere winst van het veld kon stappen. Maar goed, onze mannen hebben zich met name in de tweede helft echt veel te makkelijk laten wegzetten.

Ook de ziekenboeg begint zich helaas behoorlijk uit te breiden. Stijn geblesseerd en ook Idzard en Sadio geblesseerd. Van deze wedstrijd maar de positieve punten meepakken. Dan kan met een fris gemoed de volgende tegenstander, VIOS-W, tegemoet getreden worden en kunnen er eventueel weer punten worden gepakt. Aan Bart en Marcel de taak om de jongens weer op de rails te zetten.

Peter Tienstra