JO19-1: Moeilijke wedstrijd winnend over de streep getrokken

HBC VoetbalHBC JO19-1 – Roda’23 JO19-1: 3- 1

En daar waren ze weer. Het team uit Amstelveen wat nog niet zo lang geleden onze HBC JO19-1 jongens het vuur aan de schenen had gelegd. In oktober werd het toen thuis een gelijkspel. HBC wilde zich daarvoor nu revancheren. Roda’23, de koploper van deze PP-hoofdklasse, wilde natuurlijk deze positie verstevigen.

De wedstrijd was gelukkig niet een kopie van die vorige wedstrijd. Er werd over en weer flink strijd geleverd zonder heel veel incidenten. HBC had het betere van het spel in de eerste helft, maar was ongelukkig bij het uitspelen en afmaken van kansen. Roda’23 gokte op balverlies op het middenveld om snel hun spitsen aan te kunnen spelen. Idzard en Thijs kregen wat zelfgecreëerde kansen en Jort kwam af en toe gevaarlijk door in het strafschopgebied van Roda’23. Aan de andere kant greep Jelle een keer of 4 op het juiste in bij uitvallen van Roda. De rust werd ingegaan met een 0-0 stand.  Het had ook 2-2 kunnen staan.

De tweede helft was koud begonnen of HBC stond toch met 1-0 voor. Een hoge slingerbal van Tim werd in de 1minuut na rust al schitterend door Idzard ingekopt. Roda moest duidelijk even bijkomen van deze tegenslag. HBC probeerde hiervan te profiteren door via de flanken door te drukken richting het strafschopgebied van Roda’23.

De wind speelde een vervelende rol, waardoor deze tactiek er niet goed uitkwam. En de scherpte verdween voor even bij HBC. Een vrije schop na 15 minuten spelen voor Roda op zo’n 20 meter van de goal zorgde voor de gelijkmaker. De bal werd door een aanvaller doorgekopt bij de tweede paal en werd daarna achter Jelle de touwen in gejaagd.  1-1 dus helaas.

HBC VoetbalEr werd vanaf dat moment veel gewisseld bij HBC. Maar de jongens bleven bij de les, dat moet gezegd worden. De scherpte keerde weer terug. Als resultaat daarvan vielen er 2 mooie goals te noteren van Jort. In de 70minuut wist hij een in de lucht hangende bal op de rand van de 16 meter onder controle te krijgen en de keeper te passeren.

Tien minuten later gaf Sadio een mooi doorsteek balletje op Jort die wederom na een fraaie actie de bal in de lange hoek wist te werken. Een terechte 3-1 eindscore werd zodoende bereikt. Ondergetekende was zijn enthousiasme over het eindresultaat de baas en kon rustig genieten van deze mooie overwinning.

Bart en Marcel hebben het goed voor elkaar gekregen na de valse start tegen WEV. Volgende week uit tegen Olympia Haarlem. We zagen al wat hesjes van Olympia langs de kant staan. Ten teken dat ze HBC JO19-1 nog steeds zeer serieus nemen.

Mannen, ga ervoor!

Peter Tienstra