JO9-2: Niet geheel onverdiend, wel onnodig…

DIOS JO9-3 – HBC JO9-2: 7-4

Voor de meesten bleek het DIOS park even zoeken. De alleraardigste coach van de tegenstander was al in alle vroegte aanwezig en de beste man had zijn complete team al strijdklaar om tien voor half tien. John en ik twijfelden even een moment, maar na een korte blik in onze app bleek dat de wedstrijd toch echt pas 9.45 uur moest beginnen.

De coach vroeg ons netjes of het zou lukken om eerder te beginnen, zodat hij dan nog iets aan zijn zaterdag had. John en ik keken elkaar vertwijfeld aan maar antwoordden dat dat wel moest gaan lukken. Wij wilden natuurlijk geen spelbreker zijn en hem een heerlijke zaterdagmiddag ontnemen. Het liep geheel anders tot ons grote plezier. Net voor tienen werden de laatsten van ons teampje door de ouders – met een bezweet voorhoofd – het veld opgestuurd.

Met een glimlach vroegen we aan de coach of de wedstrijd nu eindelijk eens kon beginnen en of zijn team altijd zo een lange warming up nodig heeft. Hij zag de humor er niet van in en spoorde zijn troepen aan de mouwen extra op te stropen. Dat hebben we geweten. We staan weer met twee benen op de grond. Onze eerste competitienederlaag na de kerst. Jullie verpesten mijn zaterdagmiddag, dus verpest ik jullie voetbalochtend moet hij gedacht hebben.

Ruim na tienen begonnen we de wedstrijd pas want het valt niet mee om de kolenschoppen van Mick te voorzien van veel te kleine mini-keeperhandschoentjes die hij aangereikt kreeg… Heerlijk gestuntel langs de lijn… De coach van DIOS was ten einde raad. Stoom kwam inmiddels uit de oren!

Al snel kwamen we 3-0 achter. Niet geheel onverdiend voor DIOS, maar onnodig was het wel. We combineerden leuk en hadden kansen. De schoten op doel waren echter te slap en misten bezieling om DIOS pijn te doen. DIOS scoorde een aantal keer via aan uittrap van de keeper, simpelweg omdat we niet opletten. Dat moet eenvoudig oplosbaar zijn de rest van het seizoen.

Direct na rust vonden we de aansluiting via Gijs. Hij maakte zichzelf vrij en rondde netjes af in de rechteronderhoek. Ook Vico scoorde na een uitbal die hij stiekem snel nam. Slim gedaan! We kwamen meer en meer in de wedstrijd en de spanning kwam terug. DIOS zorgde ook voor gevaar en maakte helaas de vierde. Erg jammer.

Mick en Cruz werkten hard en speelden een topwedstrijd, maar hun schoten werden niet omgezet tot doelpunten. Koen en Gijs waren het op een gegeven moment echt helemaal zat. Voorop in de strijd zorgde dit duo ervoor dat het een wedstrijd bleef. Koen scoorde fraai op een voorzet van Jenoah. Het kon nog!

Toch verloren we de concentratie steeds weer, waardoor de score van DIOS bleef uitlopen. Daardoor kreeg de coach van DIOS uiteindelijk toch zijn genoegdoening. Hij vloog direct weg na de wedstrijd om te genieten van zijn zaterdagmiddag. Het is te makkelijk om te hopen dat zijn schoonmoeder onverwachts de hele middag bij hem is langs gekomen… Hahaha????!

Wij hebben sowieso genoten van onze boys, de tweede helft wonnen we met 3-4 zullen we maar denken!

Arjen Lindeman