JO9-2: Standvastig tijdens een rare wind…

HBC JO9-2 – VVC JO9-2: 8-5

Er waait een rare wind over de wereld. In Christchurch Nieuw Zeeland een heel harde extreme wind van rechts. Bah, wat een drama. Wil ik het niet over hebben. In Nederland stonden ondanks het weer vrijdag 40.000 leraren stakend en joelend op het Malieveld. Wij hadden de kinderen dus onverwachts gedwongen thuis.

Bij ons thuis staakte mama ook en is lekker een lang weekend alleen op wintersport gegaan. Volledig verdiend, dus geniet er lekker van! Hahahaha. Cruz zag dat mama een lijstje met “things to do” heeft achtergelaten op de keukentafel. Democratisch is tussen papa en de kinderen vastgesteld dat het lijstje op de letter gevolgd wordt. U weet: ik spreek altijd de waarheid… Er stond op het lijstje dat er vandaag om 8:30 uur aangetreden zou worden tegen VVC. Alsof we dat zelf niet wisten, maarja. Plichtsgetrouw waren we conform instructie dus op tijd op ’t HBC-sportpark…

Zonder Vico vandaag, maar met een zuidwesterstorm. Code oranje. Dat klopt aardig, want we speelden als het Nederlands elftal de eerste helft. Met de wind in de rug vlogen de doelpunten VVC om de oren. Adam was vandaag weer in oude doen en mes(si)scherp. Hij opende de score en maakte ook de tweede na een prachtige combinatie met Mick en Lars. Een rukwind deed Koen oprukken die vervolgens een droge wreeftrap met een natte bal produceerde. De keeper liet ‘m glippen: 3-0.

Jenoah liet in het eerste kwart ook van zich horen. Een prachtige tikkie-takka-aanval tikte hij bij de tweede paal binnen: 4-0. Waar zou dit heen gaan?

Het tweede kwart hetzelfde beeld. VVC had door de wind moeite de bal van de goal te houden en HBC jaagde de boel als jonge hyena’s op. Gijs maakte er vandaag weer twee, waarvan eentje van eigen helft. Een uitbal tikte hij kort voor zich uit, waarna de vuurpijl onhoudbaar in het doel belandde. Wat was hij blij en wij met hem. Keeper Mick overkwam bijna hetzelfde, maar helaas ging zijn uittrap net naast het vijandige doel. Dat zou wat geweest zijn! Cruz schoot op doel maar de keeper pareerde vakkundig. De afgeslagen bal kwam bij Adam die zijn derde van de dag afleverde. Lars was dichtbij een doelpunt, maar scoorde zonder aanvoerdersband helaas niet. 7-0 bij rust.

Jean Paul, John en ik waarschuwden voor een zwaar weer de tweede helft. De boys volgenden keurig onze aanwijzingen. Lage ballen spelen en over de flanken. Dat ging top. Net zoals wij thuis ons keurig houden aan mama’s lijstje. Recept voor succes!

VVC maakte er met de wind toch nog 5, wat niet voldoende was. Via een echte Madrid-counter maakten wij vlak voor tijd de laatste via wederom Adam na een voorzet van Koen. Daarmee eindigde een windy and bumpy game: 8-5.

Ik moet nu stoppen, want volgens het lijstje moet ik boodschappen gaan doen…

Wat zijn we goed bezig. Het gaat ons na kerst voor de wind! Een hele harde wind…

Arjen Lindeman